Δήμος Αθηναίων: Έτοιμο σχέδιο για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα
Ο Δήμος Αθηναίων έχει καταρτίσει σχέδιο για να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων -εφόσον προκύψει τέτοια ανάγκη.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας που συνεδριάζει, χαρακτήρισε βάρβαρη τη ρωσική εισβολή και ηρωική την αντίσταση των Ουκρανών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπακογιάννης
Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο δήμος ξεκινά εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει και στηρίζει την ανθρωπιστική δράση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και 10 δήμους της Αττικής, για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου, είχε προγραμματιστεί δράση για συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού (κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές - γάλατα και φαρμακευτικό υλικό, όπως, αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιϊσταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες και φλεβοκαθετήρες).
Ηλιόπουλος: Λάθος η αποστολή στρατιωτικού υλικούΟ επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, χαρακτήρισε λάθος την αποστολή στρατιωτικού υλικού από την κυβέρνηση και ζήτησε ο δήμος να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, επισήμανε ότι «είναι ένας πόλεμος που ανοίγει τις ορέξεις πολλών άλλων χωρών που τον παρακολουθούν» και αν ήταν «χλιαρή» η αντίδραση της Ευρώπης, θα έστελνε το μήνυμα «ότι έχει καταθέσει τα όπλα στην άμυνα της και ο καθένας είναι μόνος του».
«Καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή και λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» τόνισε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Βουρδουμπάς, σημειώνοντας ότι «η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι η πλευρά με τους λαούς και όχι με τους ιμπεριαλιστές».
Να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο τη συμπαράσταση του στους Έλληνες της Ουκρανίας, αλλά και στους Ρώσους πολίτες που αντιστέκονται στον Πούτιν και τους σχεδιασμούς του, ζήτησε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα» Γιώργος Καραμπελιάς.
Για δεκαετίες θα βιώνουμε τις συνέπειες αυτού του πολέμου, προέβλεψε ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα» Γιώργος Βουλγαράκης. «Ζούμε την αρχή μιας νέας πραγματικότητας που επαναφέρει το ψυχροπολεμικό κλίμα του παρελθόντος αλλά με πιο καταστροφικούς όρους» είπε.
Πρόκειται για «εγκληματική βάρβαρη εισβολή» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου και έκανε λόγο για υποκρισία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «κανείς δεν μίλησε όταν η Ρωσία εισέβαλε στο Τατζικιστάν».
Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» Παναγιώτης Κεφαλληνός, ανέφερε ότι ο πόλεμος αυτός «δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή πολεμικών συγκρούσεων προς όφελος του κεφαλαίου».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΕΚΤΑΚΤΟ / Ρωσία: Στο τραπέζι η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Ο όρος Λαβρόφ
- Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τα 35 λεπτά που ανατρέπουν τα πάντα στην υπόθεση
- Ουκρανία: Ανησυχητικές πληροφορίες – «Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν το ελληνικό κομβόι της Μαριούπολης»
- Τέλος η Μαγγίρα απο την πρωινή ζώνη του Open
- O Αρτέμ Τζιούμπα απαντά στον Γιαρμολένκο: «Περήφανος που είμαι Ρώσος, δεν μπορείτε να μας προσβάλλετε από την έπαυλή σας»
- Στη Ζαπορίζια το κονβόι των Ελλήνων που έφυγε από τη Μαριούπολη – Συναγερμός από αναφορές για χτύπημα
- Η Γαλλία «κάνει νερά» για την ευρωπαϊκή ένταξη της Ουκρανίας
- Ουκρανικό: Η ΝΔ καταψήφισε τροπολογία για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες των Paradise Papers
- Μυστηριώδη λόγια του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο
- «Όχι» από ευρωβουλευτές της ΝΔ σε κυρώσεις για Ρώσους ολιγάρχες – Καταψήφισαν τροπολογία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο άνθρωπος που θέλει να βάλει στη θέση του Ζελένσκι ο Πούτιν
- Ουκρανία-πρόσφυγες: Ο Ιβάν Σαββίδης «ανοίγει» το Πόρτο Καρράς, στη Χαλκιδική, γι αυτούς που επιστρέφουν από την κόλαση
- Πτώση 1,86% για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Η Goldman Sachs δίνει ψήφο εμπιστοσύνης
- Κορονοϊός: Αποτελεσματικός ο εμβολιασμός με αναμνηστική δόση κατά της μετάλλαξης Όμικρον
- Ανανεώθηκε η θητεία του προέδρου του Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη
- Έτσι δρούσαν οι ληστές του Παγκρατίου, πώς χτυπούσαν χρηματαποστολές
- ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα
- To SH125i είναι ένα από τα πιο δημοφιλή scooter της Ευρωπαϊκής αγοράς
- Ορχάν Παμούκ κατά Ερντογάν: «Δεν θέλω να είμαι πιόνι στο παιχνίδι του...»
- Δήμος Αθηναίων: Έτοιμο σχέδιο για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Δήμος Αθηναίων: Έτοιμο σχέδιο για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα
- Κορονοϊός: Αποτελεσματικός ο εμβολιασμός με αναμνηστική δόση κατά της μετάλλαξης Όμικρον
- Ουκρανία-πρόσφυγες: Ο Ιβάν Σαββίδης «ανοίγει» το Πόρτο Καρράς, στη Χαλκιδική, γι αυτούς που επιστρέφουν από την κόλαση
- ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα
- Έτσι δρούσαν οι ληστές του Παγκρατίου, πώς χτυπούσαν χρηματαποστολές
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο άνθρωπος που θέλει να βάλει στη θέση του Ζελένσκι ο Πούτιν
- Πτώση 1,86% για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Η Goldman Sachs δίνει ψήφο εμπιστοσύνης
- Ανανεώθηκε η θητεία του προέδρου του Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη
- To SH125i είναι ένα από τα πιο δημοφιλή scooter της Ευρωπαϊκής αγοράς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Οι Μέλισσες αγριεύουν τις νύχτες» στο Royal
- Παναθηναϊκός: Ξανά ατομικό ο Βιγιαφάνες, αμφίβολος για Ατρόμητο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κρήτη – Ταρακουνήθηκε το Αρκαλοχώρι
- Αδιανόητη γκάφα του Μπάιντεν: Αντί για Ουκρανοί, είπε… Ιρανοί -Όλα τα λεφτά η αντίδραση της Καμάλα Χάρις
- Πάτρα: Ψάχνουν για κάλιο και αρσενικό στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας
- Ρωσία Ουκρανία: Άνοιγμα Λαβρόφ στον Ζελένσκι: «Ετοιμος να συζητήσω το αίτημά του για εγγυήσεις ασφαλείας»
- Μάσκες προσώπου που χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση και κάνουν το δέρμα λαμπερό -Οι τοπ επιλογές της αγοράς
- Παγκράτι: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές -Οι κωδικές ονομασίες
- Ζελένσκι: Η στιγμή που μαθαίνει για τον βομβαρδισμό του πύργου τηλεπικοινωνιών – «Αυτή είναι η Ρωσία»
- Τέλος η εθνική Ρωσίας και οι ρωσικές ομάδες από το FIFA 22