Δημήτρης Οικονόμου: Με τον Λυριτζή διαφωνούσαμε σε όλα εκτός από τον Ολυμπιακό

Για τον κουμπάρο του, φίλο του και συνοδοιπόρο του δημοσιογραφικά επί πάρα πολλά χρόνια Βασίλη Λυριτζή μίλησε ο Δημήτρης Οικονόμου στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του, σήμερα τα ξημερώματα, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

«Με τον Λυριτζή διαφωνούσαμε σε όλα, το μόνο στο οποίο συμφωνούσαμε ήταν ο Ολυμπιακός» είπε ο Οικονόμου, επιστρέφοντας στα πρώτα χρόνια της συνεργασίας τους, μία 20ετία πριν, στον ραδιοφωνικό αέρα του Flash 96. «Ο κόσμος μάς ήξερε

από το ραδιόφωνο αλλά δεν μας γνώριζε οπτικά, περπατούσαμε στον δρόμο, καταλάβαιναν τις φωνές μας και έλεγαν 'τα παιδιά'» αφηγήθηκε.

Το 2002 η ραδιοφωνική «Πρώτη Γραμμή» του διδύμου Λυριτζή- Οικονόμου μεταφέρθηκε στην ΕΡΤ και το 2010 μετακόμισε στον ΣΚΑΪ. Οι δύο δημοσιογράφοι συμπορεύτηκαν έως το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Λυριτζής, μαζί με τον επί χρόνια σκηνοθέτη της εκπομπής Στρατή Τριλίκη, έφυγε από τον ΣΚΑΪ και η εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» αντικαταστάθηκε από το «Σήμερα».

«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Οικονόμου, ανακοινώνοντας τον θάνατο του συναδέλφου και φίλου του. «Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα».

Όπως είπε ο Δημήτρης Οικονόμου, η πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή θα γίνει αύριο στο Πρώτο Νεκροταφείο.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Το συγκινητικό αντίο του Δημήτρη Οικονόμου για τον χαμό του αδερφού του, Βασίλη Λυριτζή

Keywords
Τυχαία Θέματα