Δήλωση στήριξης της Ε.Ε. για την επίθεση στην Συρία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα πως η ΕΕ «θα παραμείνει στο πλευρό των συμμάχων της με το μέρος της δικαιοσύνης» μετά τα δυτικά πλήγματα κατά της Συρίας.

«Τα πλήγματα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ξεκάθαρα πως το συριακό καθεστώς, μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν, δεν μπορεί να συνεχίζει αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, τουλάχιστον χωρίς κόστος»,

αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ.

Υπενθυμίζεται πως το ΝΑΤΟ, με ανακοίνωση το πρωί του Σαββάτου στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως υποστηρίζει τα πλήγματα, ενώ ο γγ του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

{https://twitter.com/eucopresident/status/985044176923394048}

Μέι: Περιορισμένη και στοχευμένη η επίθεση στη Συρία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ήταν αναγκαίο να δράσει με ταχύτητα, όταν διέταξε την πραγματοποίηση πυραυλικής επίθεσης κατά της Συρίας, ενώ θα ενημερώσει σχετικά το κοινοβούλιο την Δευτέρα, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, στο ραδιόφωνο του BBC.

Η Βρετανία συμμετείχε μαζί με τις ΗΠΑ και την Γαλλία στην σημερινή επίθεση κατά στόχων στην Συρία, ενώ την επίθεση αυτή, χαρακτήρισε ως “περιορισμένη και στοχευμένη” η πρωθυπουργός Μέι.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ΥΠΑΜ όλα τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών Tornado της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF) επέστρεψαν με ασφάλεια.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει κι άλλη επίθεση κατά στόχων στην Συρία, ο Γουίλιαμσον εξέφρασε την άποψη ότι οι επιδρομές που πραγματοποίησε η Δύση, είχαν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Μέρκελ για Συρία: Απαραίτητη και κατάλληλη προειδοποιητική ενέργεια

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ως μία «απαραίτητη και κατάλληλη» ενέργεια προειδοποίησης της Συρίας κατά του ενδεχόμενου μιας νέας χρήσης χημικών όπλων.

«Υποστηρίζουμε το γεγονός της ανάληψης αποφασιστικής δράσης από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Γαλλία ως συμμάχων μας, αλλά μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Η ίδια, είχε δηλώσει μέσα στην εβδομάδα, ότι η Γερμανία δεν θα λάμβανε μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια κατά της Συρίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα