Δικηγόρος του 16χρονου Ρομά στο Dnews: «Ο πυροβολισμός έπεσε ένα λεπτό μετά την καταδίωξη, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε μισή ώρα μετά»

Ο δικηγόρος του 16χρονου Ρομά, Θεόφιλος Αλεξόπουλος μίλησε στο dnews, για το χρονικό του πυροβολισμού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 16χρονου Ρομά, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, από την στιγμή που ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο του 16χρονου Ρομά, δεν πραγματοποιήθηκε απολύτως καμία κίνηση προσέγγισης από τον σταθμό ούτως ώστε να δουν εάν υπάρχει τραυματίας.

Μόνο όταν ήρθαν ενισχύσεις από τα ΟΠΚΕ, πλησίασαν το αυτοκίνητο και μόνον αυτοί

έδωσαν σήμα στο κέντρο ώστε να κληθεί το ΕΚΑΒ. Ήταν ένα χάσιμο χρόνου περίπου 5 – 6 λεπτών.
Το ΕΚΑΒ ήρθε 15 λεπτά μετά τον πυροβολισμό.

«Δεν υπήρξε ενημέρωση για πυροβολισμό μέσω ασύρματου»

Ο κ. Αλεξόπουλος αναφορικά με την ενημέρωση μέσω ασύρματου απάντησε ότι: «Αυτό που μας κάνεις τρομερή εντύπωση είναι ότι το κέντρο ενημερώθηκε 29 λεπτά μετά τον πυροβολισμό και παρεμπιπτόντως το έκανε στο τέλος με τηλεφωνική ενημέρωση ένας από τους αστυνομικούς που βρισκόντουσαν εκεί»

«Μεσολάβησαν κλήσεις από το κέντρο για άσχετα θέματα»

Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε πώς υπήρξαν συνομιλίες με το κέντρο του τύπου: «Τι θα κάνουμε με το αυτοκίνητο, αν θα το κλειδώσουνε ή αν θα το αφήσουν εκέι» ενώ δεν έχουν ενημερώσει για τον πυροβολισμό. Μιλούσαν επί 25 λεπτά χωρίς να έχουν ενημερώσει για τον πυροβολισμό.

«Η δεύτερη βολίδα είχε ίδια κατεύθυνση με την πρώτη, ήταν επαναληπτικές»

Ήταν μια εσφαλμένη και παράνομη απόφαση τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος, με τον ίδιο να κάνει λόγο πως επρόκειτο για μία ανθρωποκτονία με δόλο. Δεν υπήρξε εμβολισμός. Είναι ανυπόστατο.
Όσον αφορά το γεγονός εάν ο αστυνομικός πυροβόλισε για να εκφοβίσει τον 16χρονο, ο δικηγόρος του 16χρονου απάντησε ότι: «Όταν πυροβολείς για να εκφοβίσεις πυροβολείς τουλάχιστον 4 – 5 φορές στον αέρα, εδώ μιλάμε για δύο βολές με την ίδια κατεύθυνση προς τον 16χρονο»

Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό

O αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Το χρονικό

Όλα έγιναν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ένας ανήλικος Ρομά έβαλε καύσιμα στο ΙΧ ημιφορτηγό του σε πρατήριο της οδού Μοναστηρίου και αποχώρησε δίχως να πληρώσει.
Ενημερώθηκε η αστυνομία. Ο 16χρονος δέχθηκε πυρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από τις αστυνομικές Αρχές.

#ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ #ΡΟΜΑ #ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα