Δίκη Χ.Α. - Προστατευόμενος μάρτυρας: Κάναμε εκπαίδευση κομάντο

Προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε σήμερα στη δίκη των κατηγορουμένων της Χ.Α., μιλώντας για την εμπειρία του και όσα έζησε από μέσα, για περίπου ένα χρόνο.

Έκανε λόγο για στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση, ντου, κατήχηση, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια Φύσσα. Ο μάρτυρας κατέθεσε από ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, όπου ήταν παρόντες εισαγγελέας και πταισματοδίκης, ενώ στο δικαστήριο ακουγόταν μόνον η φωνή του.

Όπως είπε, ο ίδιος πήγε στην Χρυσή Αυγή

το 2012 γιατί ήθελε να βρει μία δουλειά, αλλά «όλα ήταν ψέμματα... Στα γραφεία μας βγάζανε στρατιωτικούς λόγους, μας έλεγαν ότι είναι περήφανοι είμαστε ΧΑ, ότι είμαστε πατριώτες».

«Στη Χρύση Αυγή γινόταν προπαγάνδα για πατριωτικούς λόγους. Είχαμε τις λεγόμενες βόλτες, τα "ντού", τις επιθέσεις δηλαδή, κάναμε πολεμικές ασκήσεις, για να είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο ίδιος είχε εκπαιδευτεί στρατιωτικά από τη ΧΑ στη Μαλακάσα, όπου είχε πάει τρεις φορές. Η εκπαίδευση ήταν πολύ σκληρή με αποτέλεσμα όπως είπε σήμερα να έχει πρόβλημα στον αυχένα του από κλωτσιά.

Παράλληλα ανέφερε πως στην εκπαίδευση ήταν παρών και ο Ρουπακιάς, «ήταν υπεύθυνος ομάδας, είχε αξίωμα μπορούσε να πηγαίνει παντού, όχι σαν κι εμάς. Μιλούσε με τους μεγάλους. Εκεί είχε έρθει και ο Κασιδιάρης που παρακολουθούσε αλλά μια φορά μας έκανε και εκπαίδευση, πολεμικές τέχνες».

Το πρώην μέλος της ΧΑ αναφέρθηκε εκτενώς σε δύο «ντού» που έλαβε μέρος και ο ίδιος όπου όπως είπε «χτυπήθηκε Πακιστανός».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι μέσα στα γραφεία της Χρύσης Αυγής υπήρχαν όπλα, μαχαίρια, στειλιάρια, που γίνονταν ρόπαλα, ενώ για πρώτη φορά μίλησε για ένα 45αρι που είχε μαζί του ο Πατέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα