Διευρύνεται η συνεργασία του δήμου Ζίτσας με τον δήμο Σανκτ Λεόν-Ροτ της Χαϊδελβέργης

Διευρύνεται η συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ζίτσας, με το Σανκτ Λεόν-Ροτ της Χαϊδελβέργης από τον Σεπτέμβριο του 2016, με τη δωρεά από την πλευρά του γερμανικού δήμου ενός πυροσβεστικού οχήματος, με στόχο την αδελφοποίηση μέσα στο 2019.

Ο Δήμος Ζίτσας φιλοξενεί 19μελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο του Σανκτ Λεόν-Ροτ, Αλεξάντερ Έγκερ, η οποία αποτελείται από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και κλιμάκιο του σώματος εθελοντών πυροσβεστών. Κατά την παραμονή τους τα 19 μέλη της

αντιπροσωπείας με τις προγραμματισμένες επισκέψεις και συναντήσεις είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ΒΙ.ΠΕ.

Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στο χαιρετισμό του καλωσόρισε το Γερμανό δήμαρχο και τα μέλη της αντιπροσωπείας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε: «Με την παρουσία σας εδώ, ευελπιστούμε πως θα διευρύνουμε τους δρόμους συνεργασίας και κοινών δράσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων, των τοπικών προϊόντων, και σε κάθε άλλο πεδίο που θα βοηθήσει στην πρόοδο των πόλεών μας».

«Ευελπιστούμε σε στενότερη συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας», ήταν η απάντηση του δημάρχου του Σανκτ Λεόν-Ροτ επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα συνεργασίας και σχέσεων που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο δήμων.

Τη γερμανική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελεούσα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, παρουσία των οποίων οι δύο δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Οι Γερμανοί αυτοδιοικητικοί, επισκέφτηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου τα γραφεία του Τμήματος Άμεσης Δράσης και το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σταθμού στο Βουτσαρά. Επίσης ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακό οινοποιείο της Ζίτσας και σε επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα