Διευθυντής CDC για μάσκες: «Αν τις φορούσαμε όλοι, τότε ο ιός θα είχε τελειώσει σε...»

Ο επικεφαλής του CDC των ΗΠΑ προχώρησε σε μια ζοφερή εκτίμηση για τον κορονοϊό που έρχεται σε αντίθεση με αυτή του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο οποίος έχει κατηγορηθεί από τον Τραμπ για λιγότερο αξιοσημείωτες εκτιμήσεις σχετικά με την ανάκαμψη του κορονοϊού, εξέφρασε επίσης ανησυχία για την καθυστερημένη προσθήκη του δρ. Σκοτ Άτλας, στην ειδική ομάδα κοροναϊού. Ειδικότερα, θεωρεί πως ο συγκεκριμένος γιατρός μοιράζεται ανακριβείς πληροφορίες με τον

πρόεδρο.

"Όλα όσα λέει είναι ψεύτικα", δήλωσε ο Ρέντφιλντ σε τηλεφωνική κλήση την Παρασκευή σε αεροπλάνο από την Ατλάντα προς την Ουάσιγκτον, ανέφερε το NBC.

Ο Ρέντφιλντ αργότερα είπε στο NBC ότι η απειλή από την πανδημία του κοροναϊού δεν είχε τελειώσει, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του Τραμπ καθώς επιδιώκει την επανεκλογή στις 3 Νοεμβρίου.

«Δεν είμαστε ούτε κατά διάνοια κοντά στο τέλος», είπε ο Ρέντφιλντ.

Ας σημειωθεί ότι ο Άτλας είναι νευροραδιολόγος χωρίς υπόβαθρο σε μολυσματικές ασθένειες των οποίων οι απόψεις σχετικά με το χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού έχουν καταγγελθεί από τους συναδέλφους του στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Ρέντφιλντ: «Τότε θα τέλειωνε η πανδημία αν φορούσαμε όλοι μάσκα»

Keywords
Τυχαία Θέματα