Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ: Εθελούσια έξοδος και πιθανές απολύσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την εθελούσια έξοδο και την πιθανότητα απολύσεων

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι συλλογικές συμβάσεις θα υπογραφούν πριν την αποεπένδυση και θα «καλύπτουν» και τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν σε ιδιώτες".

Μιλώντας

στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο πώλησης του 40% του λιγνιτικού δυναμικού, ανέφερε ακόμη ότι«ισχύει η εργατική νομοθεσία περί απολύσεων. Εφόσον θα πάνε νεότεροι και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι δεν έχει νόημα να τους απολύσει. Όμως αν για λόγους δικούς του τους απολύει, ή τους προτείνει μείωση μισθών και απολύσει όσους το αρνηθούν - τα ξέρουμε αυτά - θα προσπαθήσουμε να υπάρξει βέλτιστη κατοχύρωσή τους".

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο πώλησης του 40% του λιγνιτικού δυναμικού, ανέφερε όσονα φορά το προσωπικό που θα παραμείνει στην ΔΕΗ ότι "το αν θα απασχοληθεί σε άλλες μονάδες της ΔΕΗ ή σε θυγατρικές της όπως για παράδειγμα τον ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει με όρους οικονομίας. Να χρειάζονται. Δεν θα έχουμε υπεράριθμο προσωπικό".

Τέλος, σημείωσε ότι "το ποσό εθελούσιας δεν το ξέρουμε γιατί δεν έχουμε προσδιορίσει το προσωπικό. Οι εθελούσιες έξοδοι βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Το έξοδο θα αποσβεστεί με τρόπο που θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους".

Keywords
Τυχαία Θέματα