Διασωληνωμένη έγκυος στην Κρήτη: Το ιατρικό συμβούλιο αποφάσισε να μη γίνει καισαρική

Το Ιατρικό Συμβούλιο Βενιζελείου εκτιμά ότι η καισαρική δεν θα βελτιώσει την κατάστασή της γυναίκας.

Να μην προχωρήσει σε καισαρική, αποφάσισε το Ιατρικό Συμβόυλιο του Βενιζελείου Νοσοκομείου της Κρήτης εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο δεν θα βελτιώσει την κατάσταση της γυναίκας, η οποία έχει μπει στην 25η εβδομάδα της κύησης.

Σύμφωνα με την εκτίμησή τους, δεν είναι αυτό που θα διευκόλυνε την αναπνευστική της λειτουργία. Η 36χρονη δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο MEGA,

ο Βαγγέλης Βολακάκης, χειρουργός της ΜΕΘ του Βενιζελείου, τόνισε: «Υπάρχει βελτίωση αναπνευστική, αλλά δεν είναι ακόμα ικανή αυτή η βελτίωση για να αφυπνιστεί. Χρειάζεται ακόμα δρόμος. Πραγματικά πιστεύω ακράδαντα το μήνυμα πρέπει να είναι αυτής της κοπέλας προς τις άλλες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση πως πρέπει να εμβολιαστούν.

Έχουμε στα χέρια μας πολλά εργαλεία για να μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση. Μετράμε την ενδοκοιλιακή πίεση και ανάλογα μ' αυτήν πορευόμαστε. Έχουμε τη δυνατότητα για καθημερινό υπερηχογράφημα που παρακολουθούμε την καρδιακή λειτουργία του εμβρύου. Είμαστε σε επαφή με τους γυναικολόγους μας για να δράσουμε στην περίπτωση που χρειαστεί.

Αν καταφέρουμε να μειώσουμε την χορήγηση οξυγόνου, θα ξεκινήσουμε και την αφύπνιση».

Keywords
Τυχαία Θέματα