Διαφοροποίηση Μάκη Βορίδη: Αποκάλεσε τον τέως μονάρχη «Βασιλέα Κωνσταντίνο»

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών, στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ως «Βασιλεύς Κωνσταντίνος».

Ο Μάκης Βορίδης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, «αποχαιρέτησε» τον έκπτωτο μονάρχη, αποκαλώντας τον, όμως, «Βασιλεύ Κωνσταντίνο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης, ανέφερε πως «Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας και ο θάνατός του κλείνει έναν σημαντικό κύκλο που καθόρισε τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας».

Δεν λησμόνησε, βέβαια, να εκφράσει και τα συλλυπητήριά του, στην οικογένεια λέγοντας:

«Εκφράζω τα ειλικρινή

και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας και ο θάνατός του κλείνει έναν σημαντικό κύκλο που καθόρισε τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας.

Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας και ο θάνατός του κλείνει έναν σημαντικό κύκλο που καθόρισε τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας. Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

— Makis Voridis (@MakisVoridis) January 11, 2023

Τοποθέτηση κυβερνητικού εκπροσώπου

Προηγουμένως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε δηλώσει πως οι άνθρωποι, «προσεγγίζουν το θέμα ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους».

«Το πολιτειακό στη χώρα μας έχει λυθεί οριστικά. Είναι θεμιτό να υπάρχουν άνθρωποι που προσεγγίζουν το θέμα ανάλογα με τις πεποιθήσεις τα συναισθήματα ή τις επιδιώξεις τους».

«Η κυβέρνηση οφείλει να βλέπει το θέμα συνολικά, θεσμικά και ολιστικά. Να βάζει το συνολικό πάνω από το μερικό. Δεν είναι καιρός να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διχασμούς με αναφορές στο παρελθόν».

#ΜΑΚΗΣ_ΒΟΡΙΔΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΟς_ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ #ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαφοροποίηση Μάκη Βορίδη, Αποκάλεσε, Βασιλεύ Κωνσταντίνο,diaforopoiisi maki voridi, apokalese, vasilef konstantino