Δερμιτζάκης για κορονοϊό: Ίσως φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιος θα μπει σε ΜΕΘ

Θλιβερό αλλά αναμενόμενο χαρακτήρισε το χθεσινό ρεκόρ των 1547 κρουσμάτων στη χώρα, ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Mανώλης Δερμιτζάκης, Υπογράμμισε μάλιστα πως ίσως φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιος θα μπει σε ΜΕΘ

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως οι επιστήμονες έβλεπαν αυτή την αύξηση κρουσμάτων από το Σεπτέμβριο και αυτό ήταν ο λόγος που προέβαιναν συνεχώς σε εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων.

«Θα έχουμε αριθμούς Βελγίου»

Ο

ίδιος ανέφερε πως η αύξηση που καταγράφεται στην Ελλάδα είναι παρόμοια με αυτή που καταγράφεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τόνισε πως η πορεία της πανδημίας στη χώρα πλέον εξαρτάται αποκλειστικά από τον βαθμό συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα.

Όπως σημείωσε «πλέον δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε μέτρα και αν δεν καταφέρουμε να συγκρατήσουμε την κατάσταση θα έχουμε εικόνες και αριθμούς όπως σε χώρες αντίστοιχου μεγέθους όπως είναι η Ελβετία, το Βέλγιο, η Αυστρία».

Κάποια μέτρα άργησαν να επιβληθούν

Επανέλαβε την άποψή του ότι κάποια μέτρα άργησαν να επιβληθούν, ωστόσο η συζήτηση πλέον δεν πρέπει να επικεντρώνεται σε αυτό το κομμάτι αλλά στο πως θα ανακοπεί η αυξητική πορεία του ιού, από εδώ και πέρα. «Η μάσκα παντού έπρεπε να έχει επιβληθεί πριν από 3 με 4 εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης και συμπλήρωσε πως «έχουμε ένα πλαίσιο μέτρων, το οποίο αυτή τη στιγμή αν το εφαρμόσουμε μπορούμε να ανακόψουμε την πορεία. Με μικρές διορθώσεις που μπορούν να προκύψουν, όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε όλη τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα