ΔΕΠΑ: Πράσινο φως του ΔΣ στην εξαγορά από την Shell της ΕΠΑ Αττικής και της ΕΔΑ Αττικής

Χθες, με έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ η Shell εξαγόρασε τα ποσοστά της, στην ΕΠΑ Αττικής και την ΕΔΑ Αττικής

Είχε προηγηθεί η έγκριση της πώλησης του 51% της ΖeniΘ, για την οποία έχει υπογραφεί η οριστική συμφωνία, η οποία τώρα εξετάζεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται η απόφαση εντός ενός μηνός.

Για τις συναλλαγές της ΕΠΑ Αττικής

και ΕΔΑ Αττικής, η Γενική Συνέλευση των μετόχων (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) αναμένεται να αποφανθεί εντός δύο εβδομάδων, οπότε και η συμφωνία θα τεθεί υπόψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ο χρόνος της απόφασης εξαρτάται από την κρίση της Επιτροπής, με εγγύτερο ορόσημο τον Αύγουστο.

Το τίμημα για τις δύο εταιρείες είναι συνολικά 150 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, περίπου 39 εκατ. για την ΕΠΑ και 111 εκατ. για την ΕΔΑ. Τα ποσά αυτά ήταν εντός (και χαμηλά) των ορίων της αποτίμησης των συμβούλων της ΔΕΠΑ.

Το τίμημα που θα εισπράξει η ΔΕΠΑ για την πώληση του 51% της ΖeniΘ είναι 52 εκατ. ευρώ συν 5 εκατ. ευρώ το μέρισμα. Το ποσόν ήταν επίσης εντός και στο πάνω όριο της αποτίμησης του πωλητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα