Δένδιας προς Τουρκία: Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όταν πρέπει

Μήνυμα για τη νέα προκλητική στάση της Τουρκίας έστειλε ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζοντας από το βήμα της Ολομέλειας πως η χώρα μας δεν θα παρασυρθεί από τακτικισμούς της γειτονικής χώρας. 

«Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Η Τουρκία δεν θα πετύχει να δημιουργήσει στην χώρα το σύνδρομο Παβλόφ. Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει

και όταν πρέπει. Όχι όταν και όπως επιθυμεί η Τουρκία,» ανέφερε ο κ. Δένδιας και χαρακτήρισε ευτυχές ότι σήμερα σε αντίθεση με το παρελθόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου ανέγνωσε με τον ίδιο τρόπο τον προκλητικό τουρκικό σχεδιασμό.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε το Σώμα ότι είχε επικοινωνία με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στην Λιβύη, ενώ αργότερα το μεσημέρι θα έχει επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Την αναγκαία διαμόρφωση εθνικού μετώπου που προϋποθέτει εθνική στρατηγική, η οποία ωστόσο -όπως είπε- απουσιάζει επεσήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την δήλωση νέου μεταβατικού ηγέτη της Λιβύης ότι είναι καλή η συμφωνία του τουρκολυβικού συμφώνου και πως θα την εφαρμόσει αλλά και την συμφωνία Αιγύπτου με το Ισραήλ που θέτει υπό αμφισβήτηση τον αγωγό East med ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς πυξίδα και με κενό στρατηγικής και με ευθύνη του πρωθυπουργού που σε μια σειρά θεμάτων δείχνει να έχει αποστάσεις από την πάγια τακτική του ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα