Δένδιας για τον φονικό σεισμό: Ο« ανθρώπινος πόνος μεγαλύτερος από τις διαφορές Ελλάδας -Τουρκίας»

Ο Νίκος Δένδιας έδωσε συνέντευξη και μίλησε και για τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, δηλώντας ότι «ο ανθρώπινος πόνος είναι μεγαλύτερος από τις διαφορές Ελλάδας -Τουρκίας». Τι είπε για την επικοινωνία που είχε με τον Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είπε σχετικά με τον σεισμό στην Τουρκία: «η θερμοκρασία το βράδυ πέφτει πάρα πολύ. Μία περιοχή με θερμοκρασίες κάτω από το 0 το βράδυ. Χρειάζονται 65.000 σκηνές, χρειάζονται κοντέινερ. Δεν υπάρχουν νοσοκομειακές

κλίνες στην περιοχή».

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Star, επανέλαβε πως η βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα δεν είναι μόνο για την Τουρκία, είναι και για τη Συρία. «Έχουν πληγεί τα δίκτυα. Έχει πληγεί το σύνολο της περιοχής από τους δύο σεισμούς. Οι κάτοικοι είναι έντρομοι. Τα Άδανα είναι μια πόλη φάντασμα».

Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την «αγκαλιά» που έκανα.

«Έχουν υπάρξει 1.600 μετασεισμοί. Αν δεν υπάρξουν μετασεισμοί, δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να παραμείνει στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βοηθά την Τουρκία και στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Τούρκοι και οι Σύροι θα έχουν την πλήρη υποστήριξή μας. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε, όμως είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή, που όποια δυνατότητα έχουμε, δεν ανταποκρίνεται

Να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια που θα δείξει την αλληλεγγύη στους Τούρκους. Χρειάζεται πανελλήνια προσπάθεια για βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΕΙΣΜΟΣ #ΣΥΡΙΑ #ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ #ΜΕΒΛΟΥΤ_ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δένδιας, Ελλάδας -Τουρκίας,dendias, elladas -tourkias