«Δεν υπήρχε παλμός, είχε αρχίσει να μελανιάζει» αναφέρουν μάρτυρες για τη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού

Συγκλονίζει το παγκύπριο η δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα, από τον 13χρονο αδερφό της. Πρόκειται για οικογένεια Ρουμάνων Ρομά.

O 13χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας για κατάθεση, ενώ καταθέσεις θα ληφθούν και από άλλα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγόρι, θα κρατηθεί το βράδυ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και όχι στο σπίτι του.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 13χρονος είχε παρουσιάσει ξανά στο παρελθόν, παραβατική συμπεριφορά και

εκδιώχθηκε από το γυμνάσιο στο οποίο φοιτούσε.

Νεαρός γείτονας ανέφερε ότι "βρισκόμουν στο σπίτι μου, άκουσα τον πατέρα να φωνάζει, αντιλήφθηκα γείτονες να τρέχουν προς το σπίτι και βγήκα και εγώ για να δω τι συμβαίνει. Είδα τον πατέρα να κρατάει το κοριτσάκι και να τη μεταφέρει έξω από το σπίτι" είπε.

Ο νεαρός σημείωσε "άγγιξα το κοριτσάκι για να δω εάν υπήρχε παλμός, αλλά δεν υπήρχε και άρχισε ήδη να μελανιάζει. Ο πατέρας βρισκόταν πάνω από τη μικρή και της έκανε μαλάξεις" προσπαθώντας να επαναφέρει το παιδί του ενώ ο 13χρονος "καθόταν στην αυλή του σπιτιού".

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο νεαρός είπε πως δεν γνώριζε την οικογένεια, ωστόσο έβλεπε "τα παιδιά που έπαιζαν έξω στο δρόμο καθημερινά και τα αδέλφια είχαν συχνά καυγάδες".

Επιπρόσθετα, γείτονας της οικογένειας ανέφερε πως τα παιδιά διέμεναν μόνα τους με τον πατέρα τους, ενώ όπως πρόσθεσε, ο 13χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Άλλες μαρτυρίες ανέφεραν πως η οικογένεια μετακόμισε στη γειτονιά πριν από 2 με 3 χρόνια, ενώ αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που τα δύο παιδιά έμεναν μόνα τους στο σπίτι και έπαιζαν στους δρόμους.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους οι οποίοι αναμένεται να διεξάγουν αύριο και τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 9χρονου κοριτσιού.

Το χρονικό

Το οικογενειακό δράμα εκτυλίχτηκε το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου, όταν ο πατέρας των παιδιών, επέστρεψε στο σπίτι από την εργασία του και εντόπισε στη βεράντα του σπιτιού, το 9χρονο κοριτσάκι μέσα σε λίμνη αίματος. Δίπλα από την κόρη του, βρήκε τον 13χρονο γιο του.

Άρπαξε τότε το κοριτσάκι και άρχισε να φωνάζει «βοήθεια». Στη συνέχεια, κάλεσε ασθενοφόρο και την Αστυνομία.

Η 9χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο πατέρας, μιλώντας στους αστυνομικούς, ανέφερε ότι ο γιος του μαχαίρωσε την 9χρονη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Πηγή: Philenews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα