Δεν τους τρόμαξε η σύσταση της Επιτροπής, η συντριπτική πλειοψηφία έκανε και τη 2η δόση AstraZeneca

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν τρόμαξε από τη νέα σύσταση της επιτροπής, έκανε κανονικά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, σχετικά με τις χθεσινές συστάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού, σχετικά με τα εμβόλια της AstraZeneca. Η Επιτροπή συνέστησε

πλέον το εμβόλιο της AstraZeneca να προτιμάται από πολίτες άνω των 60 ετών, εξαιρώντας μονάχα όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση.

Η σύσταση αυτή, φάνηκε να «τρομάζει» αρκετούς πολίτες ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έψαχναν τρόπο να αλλάξουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Μιλώντας όμως στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που είχε σήμερα ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, πήγε κανονικά, όπως άλλωστε συνέστησε και η Επιτροπή.

«Οι πολίτες που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και εκκρεμεί η δεύτερη, θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca εκτός αν υπάρχει αντένδειξη και αίτημα από τον γιατρό τους για κάποιον σοβαρό λόγο. Σας πληροφορώ ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει σπεύσει και κάνει τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Και έτσι πρέπει. Και νομίζω ότι όλοι οι επιστημονικοί φορείς σε αυτό καταλήγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, αναπαρήγαγε και τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΜΑ που τόνισε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Στα 7 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της με επιστημονικούς όρους. «Όπως γνωρίζετε, ήδη 60 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και όλοι αυτοί θα έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα και θα κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σήμερα έχουμε φτάσει στα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πάρα πολύ καλά. Πράγματι, το συγκεκριμένο εμβόλιο είχε πολλά θέματα επικοινωνιακά, αλλά η ουσία παραμένει. Τα εμβόλια είναι ασφαλή, οι επιστήμονές μας το επιβεβαιώνουν», κατέληξε .

Keywords
Τυχαία Θέματα