Δεν πρόλαβε να πατήσει Άγκυρα ο Ερντογάν και επιτέθηκε στον Μητσοτάκη: Να συμμαζευτεί

Πριν ακόμα φτάσει στην Άγκυρα επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Από το αεροπλάνο της επιστροφής του από τη Μαδρίτη στην Άγκυρα επιτέθηκε ξανά στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος που απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά κατά τη διάρκειας της Συνόδου, σε δηλώσεις του από το αεροπλάνο της επιστροφής ανέφερε

«αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας;».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «δεν έχει καλές προθέσεις» ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί του «αν δεν συμμαζευτεί».

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μεσολάβηση τρίτων χωρών που ζητούν να υπάρξει συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας, με τον Ερντογάν να σημειώνει: «Τους είπαμε: "Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή." Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα