Δεν παραιτείται η Μέι: «Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μίλησε μπροστά από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής εναντίον της ηγεσίας της, που θα γίνει απόψε.

Η Μέι ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν παραιτείται από τη θέση της, αλλά και πως θα δώσει μάχη με όλες της τις δυνάμεις. Αρχικά στην ομιλία της στάθηκε στην πολυετή θητεία της στο κόμμα των Συντηρητικών.

Παράλληλα, στάθηκε στις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη αντικατάστασή της, καθώς η ίδια εκτιμα πως κέτι τέτοιο θα έθετε τη χώρα σε κίνδυνο καθώς ο διάδοχός

της δε θα είχε το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για διαπραγμάτευση. Συνεπώς, σύμφωνα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, σε αυτή την περίπτωση, είτε η χώρα θα οδηγούνταν σε χρονοκαθυστέρηση για το Brexit είτε τελικά δεν θα μπορούσαν καν να λάβουν χώρα οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για το Brexit.

Επιπλέον, πρόσθεσε "Συναντήθηκα χθες με ηγέτες της ΕΕ, σημειώνουμε πρόοδο", και σημείωσε ότι θα παραμείνει στο Λονδίνο και δεν θα μεταβεί στο Δουβλίνο όπως είχε προγραμματίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα