Δεν «μετρά» η νόσηση από κορονοιό για τα παιδιά

Δεν «μετρά» η φυσική ανοσία για τα παιδιά καθώς η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει την ολοκλήρωση του εμβολιασμού παιδιών κατά του κορονοϊού ακόμη και στην περίπτωση που αυτά νοσήσουν.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε επικαιροποιημένες οδηγίες για τον εµβολιασµό παιδιών και εφήβων ηλικίας 5 έως 17 ετών, μετά από νόσηση από κορονοϊό, συστήνει τα ακόλουθα:

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η:

Νόσηση πριν τον εμβολιασμό – Συστήνεται βασικός εμβολιασμός(δύο δόσεις) 1 έως 3 μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου - Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δε συστήνει τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
2η:

1η δόση εμβολίου - Νόσηση μετά την 1η δόση - Συστήνεται ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού με μια δόση 1 έως 3 μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3η:

Βασικός εμβολιασμός με δύο δόσεις - Νόσηση μετά τον εμβολιασμό - Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δε συστήνει τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης.

Το συμπέρασμα από τις οδηγίες της επιτροπής είναι ότι για τα παιδιά ηλικίας 5-17 ετών που είτε έχουν νοσήσει έχοντας κάνει μία δόση του εμβολίου είτε νόσησαν εκ των υστέρων, συστήνεται να ακολουθήσει και μία δεύτερη δόση εμβολίου, ώστε ο εμβολιασμός τους κατά του κορονοϊού να θεωρείται πιο αποτελεσματικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα