Δεν... κουνιέται ο Τσίπρας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Παγιώνεται εικόνα ήττας για την κυβέρνηση

Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου δεν τρέφουν αυταπάτες για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Η άγνοια της πραγματικής εικόνας στο μέγαρο Μαξίμου οδήγησε στην συντριβή των ευρωεκλογών και πλέον άπαντες περιμένουν το μέγεθος της ήττας την επόμενη Κυριακή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και την δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα

με την Αριστερά», απάντησε ότι «ο κ. Τσίπρας θα έχει αρκετές περιπέτειες τις οποίες θα πρέπει να διαχειριστεί», αλλά εκείνος δεν ασχολείται με τα εσωτερικά της Κουμουνδούρου, ούτε θέλει να ξεμπερδέψει με κανέναν.

Οταν αργά το βράδυ ο κ. Τσίπρας κλήθηκε από την Ελλη Στάη να σχολιάσει την πρόβλεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαμογέλασε και είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «καρβέλια ονειρεύεται» και ότι δεν θα υπάρξει κανένα εσωκομματικό πρόβλημα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να χρησιμοποιεί φράσεις του τύπου «το παιχνίδι γυρίζει», «οι κάλπες θα είναι άδειες» κλπ αλλά και ο ίδιος θεωρεί ότι η κατάσταση έχει δυσκολέψει. Θέλει με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει το ψυχολογικό όριο του 25%. Σε κάθε περίπτωση όμως κανείς στο κόμμα δεν θεωρεί ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα.

Παγιώνεται η εικόνα ήττας

Προβάδισμα 9 μονάδων στην ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 36% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%. Η ευθεία αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται αυτή την ώρα να είναι μονόδρομος, αφού στην Κουμουνδουρού είναι δύσκολο να πείσουν μετά από μια εκλογική συντριβή πως το πρόγραμμα του κόμματος μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η μη διεξαγωγή του debate δεν βοηθά επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως μόνη διέξοδο τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργου με τις τελευταίες πληροφορίες να την τοποθετούν την ερχόμενη Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα