Δεν εξετάζεται προς το παρόν η χορήγηση επιπλέον κινήτρων για τον εμβολιασμό

Δεν υπάρχουν σκέψεις για τυχόν νέα κίνητρα σε όσους εμβολιαστούν ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

«Ό,τι υπάρχει είναι αυτό που ανακοινώνεται» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος θέλησε να τονίσει ότι τα ποσοστά των ραντεβού για εμβολιασμό με τρίτη δόση προχωρούν αρκετά καλά καθώς σε καθημερινή βάση χιλιάδες συμπολίτες μας προγραμματίζουν την αναμνηστική τους δόση όπως είπε ο ίδιος. «Ξεπεράσουμε τα 100.000 ραντεβού σχεδόν για την τρίτη δόση» απάντησε σε ερώτηση του

news4health.gr.

Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι όπως του μεταφέρθηκε ότι συζητείται στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο θέσπισης θετικών κινήτρων για τους άνω των 60 και 65, όπως για παράδειγμα η μείωση της συμμετοχής τους στο κόστος του φαρμάκου με τον καθηγητή να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εκεί είναι όλο το στοίχημα». Τόνισε ότι εάν θεσπιστεί ένα τέτοιο μέτρο θα αφορά και τους ήδη εμβολιασμένους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επανέλαβε σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους ανεμβολίαστους δεν είναι πολύ αυστηρά υπογραμμίζοντας ξανά ότι τα μέτρα δεν είναι ούτε τιμωρητικά ούτε και λαμβάνονται για επιβράβευση των εμβολιασμένων και λαμβάνονται για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας: «Το σημαντικό είναι ότι αυτά τα μέτρα παραμένουν στη φιλοσοφία που έχουμε πει: δεν επιβραβεύονται οι εμβολιασμένοι, αλλά έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας που φτάνουν στην κανονικότητα επειδή κινδυνεύουν λιγότερο να νοσήσουν βαριά σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους για τους οποίους τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά, αλλά περισσότερο περιοριστικά επειδή παράγουν βαριές νοσηλείες, νοσηλείες στις ΜΕΘ και ορισμένοι από αυτούς χάνουν τη ζωή τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα