Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στην Αυστραλία εξ αιτίας των πυρκαγιών

Σε εξέλιξη παραμένουν πάνω από 100 εστίες φωτιάς στην Αυστραλία ενώ το πιο επικίνδυνο μέτωπο εντοπίζεται στην Πολιτεία Βικτόρια, καθώς ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά υψηλός στις επτά από τις εννέα περιφέρειες της.

Την ίδια ώρα ένα κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου πλήττει τη χώρα με τον υδράγυργο να ξεπερνά σε όλες τις πολιτείες τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το θερμό μέτωπο κινείται ήδη με μεγάλη ταχύτητα προς τη Νέα Νότια Ουαλία, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ανέβουν ακόμα

περισσότερο από αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

 

Σε εξέλιξη παραμένουν πάνω από 100 εστίες, ενώ το πιο επικίνδυνο μέτωπο εντοπίζεται στην Πολιτεία Βικτόρια, καθώς ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά υψηλός στις επτά από τις εννέα περιφέρειες της.

Προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο φωτιάς έχουν εκδοθεί από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία αλλά και πέρα από αυτήν, στην Τασμανία.

Παράλληλα, ένας ακόμα εθελοντής πυροσβέστης πέθανε κατά τη διάρκεια της «μάχης» με τις φλόγες ανατολικά του Όλμπερι στη Νέα Νότια Ουαλία αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 10 από τον Σεπτέμβριο.

Ανυπολόγιστη καταστροφή

Σε όλη τη χώρα σχεδόν 900 σπίτια έχουν καταστραφεί, πάνω από 40 εκατομμύρια εκτάρια έχουν γίνει στάχτη και 500.000.000 ζώα έχουν πεθάνει.

Ακόμα, στα αποκαΐδια της καταστροφικής πυρκαγιάς 8.000 κοάλα έχουν βρεθεί νεκρά, γεγονός που συνεπάγεται ότι ήδη του 30% του είδους έχει εξαφανιστεί.

Ορισμένοι πληθυσμοί νυχτερίδων του είδους «ιπτάμενων αλεπούδων» έχουν αφανιστεί, την ώρα που καγκουρό και έχιδνες εντοπίζονται να αναζητούν καταφύγιο σε αστικές περιοχές.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα