ΔΕΔΔΗΕ: Θα αναλάβει το κόστος των χρεώσεων στο πενταψήφιο του που έγιναν λόγω...Μήδειας

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος Περιβάλλοντος δόθηκε εντολή στη ΔΕΔΔΗΕ να μην χρεωθούν οι πολίτες τις υπέρογκες χρεώσεις για τις κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρου του ΔΕΔΔΗΕ για να δηλώσουν βλάβη.

Αγανάκτηση προκάλεσαν στους πολίτες οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί τηλεφωνίας που τους ήρθαν λόγω των υπέρογκων χρεώσεων που χρέωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

τον οποίο κάλεσαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας για να δηλώσουν βλάβη και διακοπές ρεύματος.

Περίπου 1000.000 νοικοκυρία βυθίστηκαν για μέρες στο σκοτάδι και καλούσαν απο τα κινητά του τον ΔΕΔΔΗΕ για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει αλλα και πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αρκετοί πολίτες έκαναν λόγο για αναμονή που ξεπερνούσε ακόμα και τη μισή ώρα γεγονός που οδήγησε φυσικά στην υπέρογκη χρέωση τους.

Χιλιάδες καταναλωτές που πήραν στα χέρια τους λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας καλούνται τώρα να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για τις κλήσεις τους στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ. «Μας είχαν σε αναμονή και δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα. Παρόλα αυτά οι χρεώσεις προχωρούσαν κανονικά και δεν θεωρώ ότι ανταποκρίνονταν και στην κανονική τιμολόγηση» σημείωσε ένας από τους καταγγέλλοντες, μιλώντας στο OPEN TV.

Δήμαρχος Βριλησσίων: Ετοιμάζουμε αγωγή και για τις χρεώσεις»

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, σημείωσε πως θα υπάρξει αγωγή για την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και για τις υπέρογκες χρεώσεις του ΔΕΔΔΗΕ. «Διεκδικούμε με την αγωγή την οποία ετοιμάζουμε, υλική και ηθική αποζημίωση και του δήμου και των δημοτών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Ενα κομμάτι της προσπάθειας μας θα είναι να μην υπάρχουν και αυτές οι άδικες χρεώσεις», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να παρέμβει προκειμένου τα νοικοκυρία να μην επιβαρυνθούν τις τηλεφωνικές αυτές χρεώσεις λόγω της κακοκαιρίας, αίτημα που όπβς φαίνεται έγινε δεκτό απο τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η επόμενη μέρα και η Υπογειοποίηση των καλωδιών

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος μάλιστα, Κώστας Σκρέκας, είχε δηλώσει

Από την πρώτη στιγμή, δόθηκε ένας τεράστιος και συντονισμένος αγώνας από την κυβέρνηση και όλους τους συναρμόδιους, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το ταχύτερο δυνατόν και στο τελευταίο σπίτι. Τα συνεργεία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, όμως οι συνθήκες ήταν πρωτοφανείς. Ενδεικτικό είναι ότι σημειώνονταν πτώσεις κορμών σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κατά μέσο όρο, κάθε δύο λεπτά στη Βόρεια Αττική στην κορύφωση του φαινομένου. Συνολικά προκλήθηκαν εκτεταμένες βλάβες σε μήκος άνω των 300 χιλιομέτρων σε γραμμές μέσης και χαμηλής τάσης.

Η επόμενη μέρα, όμως, είναι εδώ και έχουμε θέσει στον ΔΕΔΔΗΕ, ως προτεραιότητα, την υπογειοποίηση των καλωδίων στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης βλαβών ή ατυχημάτων κατά τη χειμερινή και καλοκαιρινή περίοδο.

Γιατί, μην ξεχνάτε, ότι μπορεί τον χειμώνα να υπάρχει ο κίνδυνος μπλακάουτ στο δίκτυο από χιονοπτώσεις ή ισχυρούς ανέμους και αντίστοιχα το καλοκαίρι από πυρκαγιές.

Προωθούμε ένα έργο με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 200 εκατ. ευρώ, που ένα μεγάλο μέρος του έχουμε προτείνει να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα, επιταχύνουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και σταδιακής ψηφιοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, με επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Έχουμε θέσει ως άμεση προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε και σε σημεία που τώρα μπορεί να μην είχαμε πολλές βλάβες αλλά το καλοκαίρι που έχουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς αυτό μπορεί να εμφανιστεί, έχουμε ήδη προχωρήσει ώστε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα δασαρχεία για να καθαρίσουν καλύτερα περιμετρικά από τα σύρματα τα κλαδιά των δέντρων από εκεί και πέρα ήδη έχουμε δώσει την κατεύθυνση να προχωρήσει η εταιρεία στην άμεση ανάθεση μελέτης προτεραιοποίησης των περιοχών που πρέπει να υπογειοποιήσουμε τα εναέρια καλώδια, είτε αυτά είναι μέσης τάσης είτε είναι χαμηλής τάσης, και φιλοδοξούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να ξεκινήσουνε εργασίες υπογειοποίησης.

Στις περιοχές που θα προκύψει ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος είτε κατά τους χειμερινούς είτε κατά τους θερινούς μήνες μέσα από τη μελέτη η οποία θα ανατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός η χρηματοδότηση θα καλαυφθεί απο το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ όπως υπενθύμισε πριν από την κακοκαιρία είχαν ενταχθεί συνολικές επενδύσεις της τάξης των 200 εκατομμυρίων για υπογειοποιήσεις καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ είτε σε περιοχές κινδύνου είτε σε παραδοσιακούς οικισμούς όπου για λόγους τουριστικούς και άλλους πρέπει να υπογειοποιηθούν. Βασική προτεραιότητα, όπως δήλωσε, είναι να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα τα οποία όλοι είδαμε μέσα από μια κακοκαιρία ή μέσα από έναν καύσωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα