Δε θα δούμε στα ράφια την Barbie της Ελένης Αντωνιάδου σύμφωνα με τη Mattel

Δε θα βγει σε παραγωγή τελικά η Barbie της Ελένης Αντωνιάδου, γνωστής και ως η Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA σύμφωνα με τη Mattel.

Δε θα δούμε την κούκλα Barbie της Ελένης Αντωνιάδου τελικά στα ράφια σύμφωνα με την εταιρεία που θα την έφτιαχνε.

Για

τον εορτασμίο των 60 χρόνων της Barbie και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η εταιρεία Mattel σκόπευε να φτιάξει μια νέα σειρά από κούκλες γυναικών-προτύπων για να εμπνεύσει όσο τον δυνατόν περισσότερα κορίτσια.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η Amelia Earhart, η πρώτη γυναίκα αεροπόρος που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, η Frida Kahlo, διάσημη Μεξικανή καλλιτέχνις, η οποία ήταν επίσης γνωστή για τον φεμινιστικό ακτιβισμό της.

Στις κούκλες αυτές συμπεριλαμβάνονταν η Katherine Johnson, πρωτοπόρος στα μαθηματικά, η οποία υπολόγισε δεκάδες τροχιές για τη NASA, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης Apollo 11 του 1969 στο φεγγάρι.

Την Ελλάδα θα αντιπροσώπευε η Ελένη Αντωνιάδου, ερευνήτρια της NASA με προσφορά στον τομέα τεχνητών οργάνων και διδάκτορα. Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση έγινε γνωστό πως η κ. Αντωνιάδου δεν ηταν τίποτα από αυτά με τη μία διάψευση να διαδέχεται την άλλη.

'Οπως εξήγησε εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Mattel στο protothema.gr, η συγκεκριμένη κούκλα Barbie με τη μορφή της Ελένης Αντωνιάδου δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα δείγμα που τελικά δεν θα βγει σε παραγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα