Χρυσή Αυγή: Ξεκινά η δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν οι πρωταγωνιστές της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και σειράς πράξεων μεταξύ των οποίων η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σήμερα στις 9.00 το πρωί οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας θα ανέβουν στην έδρα, στην αίθουσα τελετών

του Εφετείου της Αθήνας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Σοφία Πανουτσακοπούλου, θα κηρύξει την έναρξη της σημαντικής αυτής δίκης, στη διάρκεια της οποίας θα ακουστούν, όπως επιτάσσει ο νόμος, τα επιχειρήματα όλων των πλευρών, πριν οι φυσικοί δικαστές των κατηγορουμένων εκδώσουν την ετυμηγορία τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκινά υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, αφού η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πλέον εκτός κοινοβουλίου, όπως αποφάσισε ο ελληνικός λαός στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, διασπασμένη και με επτά καταδικασθέντες πρώην βουλευτές του κόμματος (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος) που με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση κρίθηκε ότι ανήκουν στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης, να βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές, από όπου και θα μετάγονται ενώπιον του δικαστηρίου.

Ηχηρό παρών και σε αυτό το νέο δικαστικό κύκλο θα δώσει η οικογένεια του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, η δολοφονία του οποίου από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, οδήγησε τις αρχές στη συνένωση μίας σειράς δικογραφιών ,με κοινό παρονομαστή την αξιόποινη δράση της Χρυσής Αυγής.

#ΧΡΥΣΗ_ΑΥΓΗ #ΕΦΕΤΕΙΟ #ΔΙΚΗ #ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα