Χωρίς ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα σκάνδαλα της υγείας

Χωρίς στοιχεία για περαιτέρω διερεύνηση πολιτικών προσώπων είναι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία που συνέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα το πόρισμα της πλειοψηφίας αν κι επισημαίνει ότι η συνολική επιβάρυνση για τη χώρα ανέρχεται στα 85 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 23 δισ. αφορούν τη φαρμακευτική δαπάνη, δεν «δείχνει» ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.

Επίσης υπογραμμίζει ότι το 2006, επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμοπουλου, εγκρίθηκε δάνειο 233 εκατ. ευρώ για αγορά 16 εκατ. εμβολίων ενώ τελικά

αγοράστηκαν 3.637.000 εμβόλια και χάθηκαν 7,5 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί ως προκαταβολή στην εταιρεία. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα πρέπει να ερευνηθεί ο λόγος ή οι λόγοι για τους οποίους συγκεκριμένα πορίσματα διωκτικών και ερευνητικών Αρχών (ΣΕΥΠ,ΓΛΚ,ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΔΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΟΡΚΩΤΟΙ κλπ) τα οποία αποκάλυπταν τέλεση συγκεκριμένων παράνομων πράξεων και παραλείψεων με συνακόλουθή βλάβη του Δημοσίου μεγάλης αξίας δεν καταγγέλθηκαν από τους παραλήπτες τους Υπουργούς Υγείας στις αρμόδιες δικαστικές αρχές όπως ρητά επιτάσσει το άρθρο 37 Κ.Π.Δ. Επίσης ζητούν να ερευνηθεί η περίπτωση της υπερβολικά υψηλής παραγγελίας αντιικών εμβολίων καθώς και οι αιτίες της μη αξιοποίησής τους.

Επιπλέον να ερευνηθεί εάν αληθεύει ή όχι ότι συγκεκριμένος υψηλόβαθμος υπάλληλος του υπουργείου ήταν ο μόνος που κατείχε τον “κλειδάριθμο” με τον οποίο “ανοίγουν” οι τιμές των φαρμάκων στις Ευρωπαϊκές Χώρες. Τέλος ζητούν διερεύνηση για ποιο λόγο και με ποιες αιτιολογήσεις δεν ενεργοποιήθηκε η υφιστάμενη Επιτροπή διαπραγμάτευσης ειδικά για το διάστημα 2010-2014 οπότε είχαν επιβληθεί οι περιοριστικές πολιτικές στην φαρμακευτική δαπάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα