Χωρίς ασφάλεια τα ενήλικα παιδιά μεταναστών

Τα παιδιά των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και ενηλικιώνονται και σπουδάζουν ή είναι άνεργα, κινδυνεύουν να μένουν στο εξής, χωρίς ασφάλεια. Πρόκειται στην ουσία για τη «δεύτερη γενιά» μεταναστών, που θα αντιμετωπίζονται από το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, σαν να είναι νεοεισερχόμενοι σε αυτή.

Την συγκεκριμένη διαπίστωση πραγματοποίησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας το συγκεκριμένο ατόπημα, που υποκρύπτεται στην

επίμαχη τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Εργασίας, για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας. Τα παιδιά των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και ενηλικιώνονται και σπουδάζουν ή είναι άνεργα, κινδυνεύουν να μένουν στο εξής, χωρίς ασφάλεια. Πρόκειται στην ουσία για τη «δεύτερη γενιά» μεταναστών, που θα αντιμετωπίζονται από το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, σαν να είναι νεοεισερχόμενοι σε αυτή.

Την συγκεκριμένη διαπίστωση πραγματοποίησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας το συγκεκριμένο ατόπημα, που υποκρύπτεται στην επίμαχη τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Εργασίας, για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας. Σύμφωνα με τη ΔΗΣΥ, σχετικές επισημάνσεις να εφαρμοστεί καθεστώς ίσης μεταχείρισης είχαν γίνει προς το υπουργείο Εργασίας, τόσο από οργανώσεις μεταναστών, όσο και από το Συνήγορο του Πολίτη (ΣτΠ).

Keywords
Τυχαία Θέματα