Χατζηδάκης: Θέλουμε να σώσουμε τη ΛΑΡΚΟ από την πτώχευση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» και αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο ζήτημα της ΛΑΡΚΟ.

«Η προσπάθεια μας είναι να αποφύγουμε την πτώχευση. Δόθηκε μια χρηματοδότηση-γέφυρα για τελευταία φορά. Δώσαμε όριο 12 μήνες για να λυθεί το θέμα και ζητήσαμε από του

εργαζόμενους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να «σπάσει» σε τρία κομμάτια τη ΛΑΡΚΟ και να βρεθεί ιδιώτης επενδυτής.  «Αυτό που θέλουμε είναι να πουληθεί ελεύθερη βαρών».

Όσον αφορά τους εργαζομένους και το μέλλον τους, ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλειονότητα θα απορροφηθεί από τον νέο επενδυτή. «Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα θα απορροφηθεί από τον νέο επενδυτή επειδή οι εργαζόμενοι είναι ειδικευμένοι στο νικέλιο», τόνισε.

Την Τετάρτη, πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για το κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης της ΛΑΡΚΟ, με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της κυβέρνησης, ενώ καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.

Σε ερώτηση για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη «και για περιβαλλοντικούς λόγους», τονίζοντας ότι η ΔΕΗ το 2018 «μπήκε μέσα 200 εκατ. ευρώ και το 2019 άλλα 300 εκατ. ευρώ μόνο από τον λιγνίτη».

Στο ερώτημα εάν η αλλαγή αυτή θα φέρει αύξηση στην τιμή του ρεύματος, ο υπουργός απάντησε ότι «ο λιγνίτης είναι ακριβό καύσιμο. Αντίθετα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο φτηναίνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα