Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις (vid)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα. Ανακοίνωσε αναστολή των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 346, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές

και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 15928 (ημερήσια μεταβολή +2.2%), εκ των οποίων 55.7% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 352 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 77 (72.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 15928 κρουσμάτων, 2651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).

Μαγιορκίνης: Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στα lockdown που εφαρμόζονται κατά περίπτωση σε άλλες χώρες. Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική, τόνισε, ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων είναι 5 ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται.

Η επίδραση των νέων μέτρων θα φανεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Σημαντικό είπε ότι είναι να τονιστεί ότι υπάρχει αποφυγή οριζόντιων μέτρων, αλλά τοπικού χαρακτήρα.

Με αφορμή τα γεγονότα στη Μαδρίτη, είπε ότι σημαντικό είναι όλοι να οπλιστούμε με υπομονή και συμπόνοια, να μην παρασύρει η κόπωση σε φανατισμό. 

Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα και πρόσθεσε ότι «στην περιφέρεια Αττικής προβλέπονται προσωρινά και έκτακτα μέτρα. Προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη για αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως σε όσες περιοχές εφαρμόστηκαν τοπικά μέτρα υπήρξε αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονοϊού.

Στη συνέχεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός υπενθύμισε τα μέτρα τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 21/9 στα οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται:

40% τηλεργασία για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέαυποχρέωση μόνο σε όποιες περιπτώσεις μπορεί η εργασία να παρασχεθεί με αυτόν τον τρόποο εργοδότης πρέπει να προαναγγείλει το προσωπικό που θα εργαστεί εξ' αποστάσεωςΣταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων προς και από τον τόπο εργασίας για αποσυμφόρηση των ΜΜΜ

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, όχι όμως και η λειτουργία των θερινών σινεμά και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού θα μεταδίδονται μέσω live streaming από την ΕΡΤ.

Δημιουργείται εφαρμογή για τα μέτρα που λαμβάνονται ανά περιοχή, καθώς και για την επικινδυνότητα ανά περιοχή. Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί στις 25/9. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 5 εκατ. ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε καταστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα