ΧΑΠ: Αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση της νόσου

Η αξία της ανάσας. Στη χώρα μας περίπου το 10-11% ανθρώπων άνω των 45 ετών, που έχουν προδιαθεσικό παράγοντα, κινδυνεύουν να εμφανίσουν Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Η πανδημία που πλήττει τον πλανήτη φέρνει στο προσκήνιο, με το πιο σκληρό τρόπο, την αξία της αναπνοής. Εκατομμύρια άνθρωποι εντός αλλά και εκτός νοσοκομείων παλεύουν για μια ανάσα. Την αξία της ανάσας γνωρίζουν όμως πολύ καλά όσοι πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, καθιστώντας το μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της ΧΑΠ,

πιο επίκαιρο από ποτέ.

Για αυτό και η ενημέρωση των πολιτών γύρω από τη νόσο, που στη χώρα μας απειλεί το 10% με 11% των ανθρώπων άνω των 45 ετών, που έχουν προδιαθεσικό παράγοντα αποτελεί κύριο μέσο στη διαχείριση της.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας #happyBREATHday, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ, διεξήχθη μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με διακεκριμένους πνευμονολόγους, γύρω από την πάθηση και την αντιμετώπισής της. Η πρωτοβουλία με θέμα «Ενημερώνομαι, δρω, ζω καλύτερα με τη Χ.Α.Π.», γιορτάζει έναν χρόνο επιτυχημένων δράσεων της καμπάνιας #happyBREATHday, που υλοποιείται από τη φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.).

Διαβάστε περισσότερα στο News4Health

Keywords
Τυχαία Θέματα