Χάνουν τις έδρες τους ο Στίγκας και άλλοι 2 βουλευτές των Σπαρτιατών

Χάνουν τις έδρες τους ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και άλλοι 2 βουλευτές του κόμματος.

Χάνουν τις έδρες τους ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος, με ομόφωνη απόφαση του Εκλογοδικείου που έκρινε ότι υπήρξε εξαπάτηση των εκλογέων στις εθνικές εκλογές καθώς «υποκρύπτομενος» αρχηγός ήταν ο καταδικασμένος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Ηλίας Κασιδιάρης.

Άρα η Βουλή πλέον θα λειτουργεί με κενές τις έδρες των τριών βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών αφού οι εκλογές έχουν καταστεί πλέον οριστικές και αμετάκλητες και δεν μπορούν να επαναληφθούν. Τη βουλευτική τους ιδιότητα χάνουν οι Βασίλης Στίγκας, Πέτρος Δημητριάδης και Αλέξανδρος Ζερβέας.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτές τις σχετικές ενστάσεις και έκρινε ότι ενόψει της φύσης της συγκεκριμένης εκλογικής παράβασης που συνίσταται σε εξαπάτηση των εκλογέων με συμμετοχή στις εκλογές πολιτικού κόμματος, με υποκρυπτόμενο αρχηγό σε όλη την επικράτεια, η επανάληψη της ψηφοφορίας στη συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες καθίσταται περιττή.

Έτσι, η ανακήρυξη και των τριών βουλευτών ακυρώνεται, καθώς κρίνεται ως μη επιτρεπτή λόγω της συγκεκριμένης εκλογικής παράβασης που αφορά συνολικά το πολιτικό κόμμα.

Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 345 /1976, δεν προβλέπεται ανακατανομή της βουλευτικής έδρας σε υποψήφιους βουλευτές άλλων κομμάτων, εφόσον πρόκειται για περίπτωση ακύρωσης ανακήρυξης βουλευτή λόγω συμμετοχής του σε πολιτικό κόμμα με υποκρυπτόμενο αρχηγό που συνιστά την εκλογική παράβαση της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος .

#ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ #ΕΔΡΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα