Χαν: Λύση στο ονοματολογικό Σκοπίων εντός δεκαπενθήμερου

Ο επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι θα υπάρχει λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ εντός δεκαπενθήμερου.

Ο κ.Χαν μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, είπε χαρακτηριστικά:

"Το θέμα το ονοματολογικό. Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μια λύση. Τουλάχιστον

μια λύση που θα στρώσει τον δρόμο, θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη FYROM. Όλοι νομίζω συμφωνούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο για τη χώρα, για την κοινωνία και για όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων."

Ο επίτροπος της ΕΕ διευκρίνισε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ έχει περάσει "έχει ξεπεράσει μια βαθιά πολιτική κρίση και σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά φυσικά δεν υπάρχει χρόνος για αυταρέσκεια. Δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες στον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Όσον αφορά την Τουρκία, ο Γιοχάνες Χαν σχολίασε ότι απομακρύνεταιο σημαντικά από την Ευρώπη, ειδικά όσον αφορά τους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και του κράτους δικαίου. "Η Κομισιόν έχει καλέσει κατ’ επανάληψη την Τουρκία να αναστρέψει αυτή την αρνητική πορεία επειγόντως και κάναμε μια πολύ σαφή σύσταση προς τον σκοπό αυτό στην έκθεση".

Keywords
Τυχαία Θέματα