Χαμός στη Βουλή από τις δεκάδες εκπρόθεσμες τροπολογίες

Την έκρηξη της αντιπολίτευσης προκάλεσε η τακτική της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στην Βουλή, δεκάδες άσχετες κι εκπρόθεσμες τροπολογίες λίγο πριν το κλείσιμο του Κοινοβουλίου για τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα να παραταθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Η ΝΔ δια μέσω του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Νότη Μηταράκη «απείλησε»

να αποχωρήσει απο την συνεδρίαση αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

«Ή θα τις αποσύρεται ή θα τις ψηφίσετε μόνοι σας, εμείς θα απέχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Βαρβιτσιώτης συμπληρώνοντας πως η ΝΔ δεν θα συμμετέχει στο “πλυντήριο” του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Βουλής. “Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας οι πολίτες διερωτούνται αν ξέρουμε τι ψηφίζουμε” συμπλήρωσε ο Ν. Μηταράκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, που “απείλησε” να αποχωρήσει κάνοντας λόγω για “δόλια” τακτική της κυβέρνησης. “Σήμερα, παρέλασε απο την Βουλή, όλο το υπουργικό συμβούλιο με μια τροπολογία στο χέρι” δήλωσε η Διαμάντω Μανωλάκου απο το ΚΚΕ κι αποχώρησε απο την συνεδρίαση. Ο Γρηγόρης Ψαριανός σε πολύ υψηλό τόνο χαρακτήρισε “ντροπή” για το Κοινοβούλίο αυτή την τακτική. “Είναι ντροπιαστική αυτή η διαδικασία. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στη Βουλή” είπε χαρακτηριστικά προτείνοντας να σταμματήσει άμεσα η διαδικασία.

Ο προεδρεύον Τάσος Κουράκης ανέφερε πως δεν αποτελεί πρωτοφανή γεγονός να κατατίθενται τροπολογίες στο τελευταίο νομοσχέδιο του έτους. Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αν και πραδέχθηκε πως πρόκειται για κακή νομοθέτηση σημείωσε πως οι περισσότερες τροπολογίες αφορούν καταληκτικές ημερομηνίες ενώ στο παρελθόν οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής αφορούσαν την κομματική πελατεία.

Στην συνέχεια παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης προτείνοντας να παραταθεί η επεξεργασία του υπο συζητήση νομοσχεδίου προκειμένου να προλάβουν οι βουλευτές να μελετήσουν τις επίμαχες τροπολογίες. Τέλος θύμισε ότι το 2014 επι κυβερνήσεως Σαμαρά, μόνο την παραμονή των Χριστογέννων, είχαν κατατεθεί 34 υπουργικές τροπολογίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα