Χαμηλή «πτήση» στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τα μπλοκάκια

Μικρή έως ελάχιστη είναι η ανταπόκριση των εργοδοτών στο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από τον ΟΑΕΔ και αφορά την μετατροπή σε μισθωτή απασχόληση, των εργαζομένων που δουλεύουν κάνοντας χρήση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ – μπλοκάκι)

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και μόλις και μετά βίας φτάνουν τις 10 οι επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Μάλιστα, έως την περασμένη Παρασκευή ήταν μόλις τρεις οι επιχειρήσεις που επέλεξαν να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα.

Στο

υπουργείο Εργασίας έχουν αντιληφθεί τις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα και ετοιμάζονται για «επικοινωνιακή αντεπίθεση». Έτσι, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί καλύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων, για να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο, αρχικά, να καλύψει έως 40.000 ωφελούμενους.

Πάντως, το πρόγραμμα δεν έχει ημερομηνία λήξης, άρα θα είναι μόνιμα «ανοιχτό» κάτι που σημαίνει ότι ίσως κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, παρατηρηθεί αύξηση των αιτήσεων συμμετοχής.

Τα βασικά σημεία του προγράμματος είναι τα εξής:
• Η επιχείρηση επιδοτείται από την Πολιτεία με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για 12 μήνες, με ποσό έως 350 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο με μπλοκάκι, που θα γίνει μισθωτός. Όμως η επιχείρηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να καλύψει μισθολογικά τον εργαζόμενο, για έξι επιπλέον μήνες, μετά τη λήξη της επιχορήγησης.
• Για να συμμετάσχει μια επιχείρηση στο πρόγραμμα πρέπει να μην έχει πραγματοποιήσει απόλυση, το λιγότερο τρεις μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης.
• Οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μόνο εάν έχουν σχέση εργασίας με μπλοκάκι σε έως δύο εργοδότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα