Χαλαρά... στη Θεσσαλονίκη - Έρευνα για τις βόλτες στην παραλία

Τι κάνουν οι Θεσσαλονικείς όταν επιλέγουν να επισκεφθούν την παραλία τους; Περισσότεροι από 7 στους δέκα (75%) την επιλέγουν για τη βόλτα τους και μάλιστα η πλειονότητα (60%) είτε καθημερινά είτε τρεις φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του American College of Thessaloniki (ACT).

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την καθαριότητα, η παραλία βαθμολογείται σχεδόν με 4 με άριστα το 5, με τους ξένους επισκέπτες να δίνουν μεγαλύτερη βαθμολογία από τους ντόπιους, ενώ το μικρότερο σκορ αφορούσε στη σήμανση/πληροφόρηση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ACT σε συνεργασία με το δήμο

Θεσσαλονίκης και παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο ο καθηγητής ο Νίκος Χουρβουλιάδης, διευθυντής του Business school του ACT.

Από τους ερωτηθέντες, οι 8 στους 10 ήταν Θεσσαλονικείς και σε ποσοστό περίπου 75% είπαν ότι επισκέπτονται την παραλία για βόλτα, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 9% την επιλέγει για βόλτα και άθληση και ένα μικρότερο ποσοστό - περίπου 5% - συνδυάζει βόλτα, άθληση και ποδηλασία.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση των περιπτέρων, 1 στους 4 κατοίκους είναι θετικοί να δοθούν για οποιαδήποτε χρήση με το 36% εξ αυτών να επιθυμεί η χρήση τους να σχετίζεται μόνο με τέχνες ή εκθέσεις, το 25% να επιθυμεί να αξιοποιηθούν για τέχνες/εκθέσεις, ή καφέ/φαγητό, ενώ ένα ποσοστό περίπου 18% θέλει να αξιοποιηθούν τα περίπτερα μόνο για καφέ/φαγητό, δηλαδή για καταστήματα εστίασης.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη έρευνα έγινε για πρώτη χρονιά και πραγματοποιήθηκε με ερωτηματολόγιο, τον Ιούνιο του 2018, σε διάστημα δύο εβδομάδων και σε δείγμα 600 ατόμων. Όπως ανέφερε ο κ.Χουρβουλιάδης, επειδή τα ερωτηματολόγια μοιράστηκαν στην παραλία, το δείγμα είναι εξ ορισμού άτομα που την επισκέπτονται. Επίσης, η χαμηλή παρουσία ξένων ενδεχομένως δείχνει ότι η παραλία δεν είναι αρκετά γνωστή και προβεβλημένη στους αλλοδαπούς τουρίστες που έρχονται στην πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα