Χάγη: Δείτε LIVE τις δηλώσεις Μητσοτάκη - Ρούτε

Συνάντηση πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε στο περιθώριο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Χάγη.

Νωρίτερα, είχε επισκεφτεί το Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια του έκανε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του πανεπιστημίου, και ακολούθησε ξενάγηση του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις και ενημέρωση.

Το συγκεκριμένο

πανεπιστήμιο προωθεί την σύνδεση της παραγωγής με την αγορά.

Στη συνέχεια τρεις απόφοιτοι του πανεπιστημίου ανέπτυξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό το αντικείμενό τους και τη διασύνδεσή τους με την παραγωγή και την αγορά. Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλησε η επίσκεψή του να αποτελέσει σύμβολο του προσωπικού του ενδιαφέροντος και της κατεύθυνσης που θέλει να δώσει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλώντας στους οικοδεσπότες του είπε ότι το Ίδρυμα και η δραστηριότητά του «αποτελείται πηγή έμπνευσης για εμάς, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα» και προσέθεσε ότι «στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που μπορούν να δώσουν ώθηση».

Παρακολουθήστε Live τις δηλώσεις των δύο αρχηγών:

Keywords
Τυχαία Θέματα