Μπριζόλα όπως ...χρυσάφι - Πριν παραγγείλεις, δες τι άλλο έχει το μενού

Ξεκινάς διακοπές. Επιλέγεις Μύκονο (και καλά κάνεις). Θέλεις να φας μπριζόλα (και καλή όρεξη) αλλά ρώτα πρώτα. Ο διάσημος Βρετανός μποξέρ Ρίκι Χάτον έγινε viral όταν ανάρτησε την απόδειξη από εστιατόριο, όπου πλήρωσε ολύτε λίγο ούτε πολύ 1927 ευρώ. Τα 920 για μία μπριζόλα Kobe.

«Με αυτό ξύπνησα το πρωί και ξέσπασα σε λυγμούς. Αυτά παθαίνεις όταν είσαι λαίμαργος!» έγραψε ο Βρετανός.

Η

αλήθεια είναι ότι είναι τσιμπημένη η τιμή αλλά γνωρίζεις ότι αυτή δεν είναι καν η πιο ακριβή μπριζόλα;

Για να ξέρεις τι τρως, λοιπόν, τι παραγγέλνεις και για να μην γίνεις και εσύ viral, πάρε χαρτί και στιλό και σημείωνε τις πιο ακριβές μπριζόλες που υπάρχουν στον κόσμο (εκτός Μυκόνου).

Wagyu Tomahawk: για όσους διαθέτουν περί τα 85 ευρώ για μία μπριζόλα να γνωρίζετε ότι το ιαπωνικής προέλευσης βοδινό κοστολογείται τόσο επειδή ακριβώς οι αγελάδες τρέφονται αποκλειστικά με ρύζι, αραβόσιτο και κριθάρι. Και για ποτό αποκλειστικά και μόνο εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό. Και υπολογίστε ότι πωλείται περίπου 10 ευρώ το γραμμάριο.

Αν θέλετε κάτι πιο ακριβό και να πάρετε και την απαραίτητη βιταμίνη C επιλέξτε Wagyu No Sumibiyaki στα 109 ευρώ. Θα το βρείτε στο λονδρέζικο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας Zuma παρέα με σοσ πορτοκαλιού.

Το Ιαπωνικό Wagyu Rib-eye είναι κατά 4 ευρώ πιο ακριβό αλλά το αξίζει. Το συγκεκριμένο κρέας έχει τη φήμη ότι είναι τόσο μαλακό που κόβεται ακόμα και με το πιρούνι. Και να θυμάστε ότι θα χορτάσετε. Εξάλλου σερβίρεται σε τεμάχιο των 250 γραμμαρίων.

Με δύο μόλις ευρώ παραπάνω βέβαια, μπορείτε να απολαύσετε την μπριζόλα Wagyu Kobe. Λιγότερο χορταστική σε βάρος, μόλις 170 γραμμάρια, έχει την εναλλακτική να την ψήσεις μόνος σου πάνω στον ειδικό φούρνο που διαθέτουν τα τραπέζια του εστιατορίου Nobu στο Ντάλας.

Επόμενη στάση το Ντουμπάι. Η μπριζόλα Wagyu Sirloin, αξίζει 132 ευρώ, έχει βάρος 300 γραμμάρια αλλά ας είμαστε ειλικρινείς την θέα πληρώνεις. Στην κορυφή του ουρανοξύστη Burj Al Arab, σε υψόμετρο 200 και πλέον μέτρων, βρίσκεται το εστιατόριο Al Muntaha.

Λίγο κάτω από τα 200 ευρώ - 193 για την ακρίβεια - θα κοστίσει ένα επιλεγμένο φιλέτο Special Kobe. Το φιλέτο των 160 γραμμαρίων σερβίρεται σε παραδοσιακό ιαπωνικό σκεύος και στα έξοδα προσθέστε και ένα εισιτήριο για Ιαπωνίας καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι θα το βρείτε στο εστιατόριο Kobe.

Στην περίπτωση δε, που ο ουρανίσκος σας είναι ακόμα πιο εκλεπτυσμένος υπάρχει και η εναλλακτική του φιλέτου Kobe αλλά ψημένο στα κάρβουνα. Η τιμή του είναι στα 202 ευρώ σε εστιατόριο του Τόκιο και το βάρος του στα 220 γραμμάρια - έτσι για να μην νομίζετε ότι θα φύγετε νηστικοί.

Για τους απόλυτους λάτρεις του κρέατος και μάλιστα του γνήσιου, καθαρόαιμου, ...ωμού κρέατος υπάρχει πάντα η λύση του Wagyu Tenderloin. Ένα ταξίδι μέχρι τηn Αυστραλία εξάλλου, αξίζει για να απολαύσει κανείς την 230 ευρώ μπριζόλα που σερβίρεται σε μερίδα των 400 περίπου γραμμαρίων. Και να θυμάστε ότι η συγκεκριμένη μπριζόλα είναι βέρα Αυστραλιανή από πάππου προς πάππου Αυστραλιανή... αγελάδα.

Επιστροφή στις Kobe για έναν ακόμα εκλεκτό μεζέ. Μπριζόλα A5 Kobe στα 275 ευρώ. Παλιότερα θεωρούνταν η πιο ακριβή αλλά έχασε τα πρωτεία Η λαχταριστή μπριζόλα των 340 γραμμαρίων είναι ένα αυθεντικό ιαπωνικό κρέας ανώτατης κατηγορίας από μοσχαναθρεμμένες αγελάδες, μεγαλωμένες με παραδοσιακές τεχνικές του 16ου αιώνα.

Και το Όσκαρ της καλύτερης μπριζόλας παίρνει η 103 Wagyu Rib-eye. Γιατί σε τι άλλο να διαθέσει κανείς 2.200 ευρώ εξάλλου; Ωστόσο, κρατήστε την όρεξή σας γιατί το εκλεκτό αυτό κρέας, με την μερίδα στα 1.100 γραμμάρια, σερβίρεται αποκλειστικά στο New York’s Craftsteak και πρέπει να μπείτε σε σειρά προτεραιότητας για να την απολαύσετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα