Μπλόκο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι υγειονομικοί θα εμβολιάζονται υποχρεωτικά

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου απέρριψε αιτήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας που υπέβαλαν Έλληνες υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Όπως αναφέρεται, οι 30 υγειονομικοί που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία είχαν υποβάλλει 2 αιτήματα κατά της Ελλάδας.

Στις 7 Σεπτεμβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα που πρακτικά σημαίνει οτι οι υγειονομικοί

της χώρας θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά.

Σύμφωνα με τα άρθρα 2 (δικαίωμα στη ζωή), 3 (απαγόρευση απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης), 4 (απαγόρευση σκλαβιάς και καταναγκαστική εργασία), 5 (δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια), 6 (δικαίωμα σε δίκαιη ακρόαση), 8 (δικαίωμα και σεβασμός της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και 14 (απαγόρευση των διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι αιτούντες διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του άρθρου 206 του νόμου αριθ. 4820/2021 που επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επαγγελματιών του τομέα της υγείας κατά του Covid-19 ως προϋπόθεση για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους.

Οι προσφεύγοντες ζήτησαν επίσης από το Δικαστήριο να εφαρμόσει προσωρινά μέτρα (άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου) και να αναστείλλει αμέσως την εφαρμογή του νόμου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 το Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινών μέτρων, κρίνοντας ότι ήταν εκτός του πεδίου εφαρμογής του κανόνα 39 (προσωρινά μέτρα). Η απόφαση ελήφθη από τον αρμόδιο δικαστή για τα προσωρινά μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα