Μπαράζ πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα - Όλα τα πύρινα μέτωπα - Οι τελευταίες εξελίξεις

Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, όπου έχει ήδη εκκενωθεί κάμπινγκ, ξενοδοχείο και ο οικισμός Παναγιά. Παράλληλα, μπαράζ πυρκαγιών βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, συνολικά επιχείρησαν 875 πυροσβέστες, 318 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, εννιά ελικόπτερα και τρία PZL. Συνδρομή παρείχαν δύο ελικόπτερα του στρατού, 20 οχήματα ΟΤΑ και δύο υδροφόρες.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση

από τις 19.00 έως σήμερα στις 19.00, εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές σε όλη την χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη μέρα στην Ελαφόνησο

Στην Ελαφόνησο, το μεσημέρι ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να τεθεί σε έλεγχο η φωτιά, που αναζωπυρώθηκε το πρωί. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η κινητοποίηση είναι μεγάλη, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξήθηκαν στους 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ επίσης επιχειρούν 2 αεροσκάφη «Καναντέρ» και 2 «Πεζετέλ» και πέντε ελικόπτερα. Για τον συντονισμό των δυνάμεων από αέρος υπάρχει ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν ένα ελικόπτερο του στρατού και δύο μηχανήματα έργου, 4 οχήματα ΟΤΑ και μία υδροφόρα. Από νωρίς βρίσκεται στο νησί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που μαζί με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κιλκίς

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Αργυρούπολης στο Κιλκίς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί και σε χαράδρες, ενώ δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Αργυρούπολης στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί και σε χαράδρες, ενώ δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.Από το σημείο, ξεκίνησε η αποχώρηση πυροσβεστικών οχημάτων -έχουν ήδη φύγει τέσσερα- ενώ υπενθυμίζεται ότι επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, με 18 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα των έξι ατόμων έκαστο. Η φωτιά έκαιγε πουρνάρια και ξηρά χόρτα.

Το μέτωπο στις Πρέσπες

Αντίθετα, στις Πρέσπες η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι, σε δάσος με πουρνάρια καίει διάφορα δέντρα και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής με 14 άνδρες, πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας με 14 άνδρες ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν ένα υδροφόρο όχημα και ένα σκαπτικό μηχάνημα του δήμου Πρεσπών.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του συμβάντος.

Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στην Βάρδα Ηλείας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και κινδύνευσαν σπίτια, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν αποτελεσματική.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Φωτιά και στη Ζάκυνθο

Υπό πλήρη έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Ζακύνθου την πυρκαγιά που ξέσπασε λόγο μετά τις τέσσερις σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Μουζάκι Ζακύνθου σε έκταση με ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν κινδύνεψε κάποια οικεία του χωριού του Μουζακίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα