«Μπαλάκι» οι ευθύνες για το φιάσκο της Αττικής Οδού - Στο έλεος του Θεού πάνω από 1.200 οδηγοί 24 ώρες μετά

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί παραμένουν στον «καταυλισμό» της Αττική Οδού για 22 ώρες

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες χιλιάδων πολιτών που έχουν μείνει επί 22 ημέρες εγκλωβισμένοι σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μέσα στα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό.

Οι οδηγοί βλέπουν σιγά σιγά τα ντεπόζιτά τους να αδειάζουν, ενώ πολλοί δεν έχουν πλέον ούτε θέρμανση αλλά ούτε και τροφή.

Έναν πρώτο απολογισμό για την επιχείρηση - που ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας με τη συνδρομή του στρατού - έκανε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημείωσε,

κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα, ενώ ακόμη 1.200 παραμένουν στην Αττική Οδό.

«Θα γίνει μια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν και αυτοί αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Αττική Οδός κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή»

Η διαχείριση της Αττικής Οδού απέτυχε από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Η διαχείριση του δρόμου της Αττικής Οδού με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή.

Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε πινγκ πονγκ ευθυνών. Είναι μέρα που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων», σημείωσε.

«Οφείλουμε στον κόσμο να αποζημιωθεί»

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και θα το κάνει, αλλά και οι ευθύνες άλλων που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοιχτοί, πράγμα που δεν έγινε, κι αυτές θα αποδοθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν το κράτος θα καταθέσει αγωγή, απάντησε ότι «ό,τι πρέπει να γίνει, για τις κυρώσεις που πρέπει αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και του οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με όλους τους τρόπους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Διευθυντής Αττικής Οδού: «Ντρέπομαι για αυτήν την εικόνα»

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, σημείωσε το πρωί της Τρίτης πως «βρίσκεται εδώ και ώρες μία συνεχής προσπάθεια σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και τον Στρατό για τον απεγκλωβισμό των οδηγών».

«Αυτή τη στιγμή έχουν μείνει περίπου 1.000 - 1.200 άτομα, με τους περισσότερους να έχουν απεγκλωβιστεί από το βράδυ», ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Φάνης Παπαδημητρίου.

Ζήτησε, μάλιστα, εκ νέου συγγνώμη και υποσχέθηκε πως θα αποδοθούν οι ευθύνες για το περιστατικό στην Αττική Οδό:

«Εδώ και 18 χρόνια είμαι Διευθυντής Κυκλοφορίας στην Αττική Οδό και ντρέπομαι για την εικόνα αυτή».

«Και 100 εκχιονιστικά δεν θα έφταναν»

Ο Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού ανέφερε, στη συνέχεια, πως ή έλευση της κακοκαιρίας «Ελπίς» έφερε πρωτογνωρες καταστάσεις, καθώς πρώτη φορά είδε τόσο έντονη χιονόπτωση αλλά και τόσο μεγάλη κυκλοφορία στους δρόμους.

Εξήγησε, άλλωστε, πως η διαφορά με τη «Μήδεια» είναι πως τότε υπήρχε lockdown, ενώ χθες όλος ο κόσμος ήταν στους δρόμους.

Σημείωσε, τέλος, πως από τη στιγμή που ξεκίνησε η σφοδρή χιονόπτωση, στην Αττική Οδό βρίσκονταν 35 εκχιονιστικά - πολλά εκ των οποίων πολλά ήταν εγκλωβισμένα.

«Και 100 να είχαμε, δε θα έφταναν», σχολιάσε σχετικά.

Ολονύχτια επιχείρηση του στρατού

Τα εκχιονιστικά των δήμων και της περιφέρειας, μαζί με τους πυροσβέστες, αστυνομικούς και τον στρατό έδωσαν ολονύχτια μάχη στην Αττική προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε πολίτες που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό.

Συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα