Αθήνα: Πώς μπορείς να «υιοθετήσεις» ένα δρόμο, μια πλατεία ή μια γειτονιά με το νέο πρόγραμμα του δήμου

«Το πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου” βασίζεται στην πολύ απλή διαπίστωση πως ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι κρατικό και ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους τους δημότες» σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

«Η πρωτεύουσα, η Αθήνα, η πόλη μας, είναι υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων, είναι υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υποχρέωση του Δημάρχου. Είναι όμως ταυτόχρονα και δικαίωμα όλων. Και η ευθύνη για την πόλη είναι κατά 50% του Δήμου, είναι όμως

και κατά 50% ευθύνη του δημότη», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, το πρόγραμμα έχει στόχο να κάνει τους πολίτες συμμέτοχους σε αλλαγές που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας.

Δημότες της Αθήνας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς καλούνται να «υιοθετήσουν» ένα δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μια πλατεία, μια παιδική χαρά, μια γειτονιά, ακόμα κι ένα δέντρο ή ένα παγκάκι της πρωτεύουσας.

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνουν την ευθύνη για την φροντίδα και την συντήρηση του, βεβαίως και με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων εφόσον χρειαστεί.

Κατά τον δήμαρχο Αθηναίων μέσω του προγράμματος επιδιώκεται «ένα νέο συνεργατικό πνεύμα, το οποίο θα ενώνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ουσιαστικά για ένα νέο μοντέλο άσκησης δημόσιας πολιτικής, όπου αλληλοεπιδρούν το δημόσιο με τις επιχειρήσεις, με την κοινωνία των πολιτών, με τα πανεπιστήμια, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα