Αθήνα-Κεφαλονιά: Η απάντηση της αεροπορικής για την απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών

Η εν λόγω πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει στις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής από την Αθήνα με προορισμό την Κεφαλονιά, ωστόσο το αεροσκάφος απογειώθηκε μετά τις 9 το βράδυ και χωρίς τελικά να καταφέρει να προσγειωθεί στο νησί.

Η απάντηση της εταιρείας

Η εταιρία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Το αεροσκάφος της Sky Express αναχώρησε από το αεροδρόμιο

των Αθηνών, με τελικό προορισμό την Κεφαλονιά, με 50 επιβαίνοντες. Μετά την απογείωση του από την Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνήτης ανέφερε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα αντιπαγετικής προστασίας. Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας τόσο της κατασκευάστριας εταιρίας του αεροσκάφους, όσο και των Αρχών και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ζήτησε άδεια επιστροφής στο αεροδρόμιο των Αθηνών, η οποία λόγω έντονων καιρικών συνθηκών κατά την προσέγγιση, διήρκησε παραπάνω από το συνηθισμένο. Η εταιρία μερίμνησε για την άμεση μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό με άλλο αεροσκάφος, ενώ όλη η επιχείρηση διεξήχθη σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας».

Το χρονικό της πτήσης

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε το βράδυ της Κυριακής τους επιβάτες πτήσης από την Αθήνα για την Κεφαλονιά, η οποία αφού ξεκίνησε με πολλές ώρες καθυστέρηση τελικά επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω μηχανικής βλάβης.

Η εν λόγω πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει στις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής από την Αθήνα με προορισμό την Κεφαλονιά, ωστόσο το αεροσκάφος απογειώθηκε μετά τις 9 το βράδυ.

Η ταλαιπωρία όμως των επιβατών έμελλε να συνεχιστεί και λίγη ώρα αργότερα, ο πιλότος ενημέρωσε τους 50 επιβαίνοντες ότι είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Όμως η απόπειρα προσέγγισης στο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν άκρως επεισοδιακή αφού, όπως αναφέρει το kefalonianews.gr, το αεροσκάφος έφτασε σχεδόν σε επαφή με τον αεροδιάδρομο και άρχισε να παλαντζάρει δεξιά-αριστερά χωρίς τελικά να καταφέρει να προσγειωθεί 35 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Γύρω στη 1 το πρωί η πλειοψηφία των επιβατών κατέφυγε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου ζητούσε εξηγήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αθήνα-Κεφαλονιά,athina-kefalonia