Ατελείωτα προβλήματα για δήμους και γονείς με την διετή υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο

Ατελείωτα δείχνουν να είναι τα προβλήματα για τους δήμους αλλά και για τους γονείς, στην πορεία του χρόνου., στο θέμα της υλοποίησης της απόφασης της κυβέρνησης για την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών ηλικίας 4 ετών στο νηπιαγωγείο.

Στην σημερινή συνεδρίαση του δ.σ..της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της Γιώργος Πατούλης κοινοποίησε επιστολή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρογλου σύμφωνα με την οποία οι δήμοι μαζί με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να συγκροτήσουν επιτροπές με σκοπό να εξετάσουν την κτιριακή ανεπάρκεια στους

203 δήμους που θα γίνουν τα νέα νηπιαγωγεία.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποκαλύφθηκε από δημάρχους ότι οι κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει από μόνες τους στην καταγραφή των ελλείψεων και ζητούν από τους δήμους να προχωρήσουν την διαδικασία για την κατασκευή των νέων αιθουσών νηπιαγωγείων. Τα δεδομένα αυτά προκάλεσαν ανησυχία στην ΚΕΔΕ καθώς η αρμοδιότητα κατασκευής σχολείων είναι αποκλειστικά του υπουργείου. Οι δήμοι έχουν την ευθύνη για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων καθώς και την αποκλειστική ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς. Με βάση αυτή την εξέλιξη η ΚΕΔΕ θα ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση πριν προκύψουν και άλλα προβλήματα εις βάρος της Αυτοδιοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα