Ασπρόπυργος: Αυτή είναι η συμμορία των τριών Χιλιανών που έστηναν καρτέρι και άρπαζαν τσάντες έξω από τράπεζες

Έσπαγαν τζάμια για να αρπάξουν τσάντες ανυποψίαστων πελατών που έβγαιναν από τις τράπεζες μετά από αναλήψεις υψηλών ποσών σε μετρητά.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της ταυτότητας τριών Χιλιανών που έστηναν καρτέρι και άρπαζαν τσάντες έξω από τράπεζες στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα τρία μέλη της σπείρας που στόχευαν ανυποψίαστους πολίτες έξω από τράπεζες, ακολουθούσαν τα οχήματά τους και στη συνέχεια έσπαγαν τα τζάμια για να αρπάξουν τσάντες με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η εξάρθρωση έγινε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, ενώ συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 23, 31 και 50 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία, καθώς και παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών.

Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία τους εδώ

Πώς δρούσε η σπείρα των Χιλιανών «κυνηγών μετρητών» στον Ασπρόπυργο

Η συμμορία δρούσε οργανωμένα, με τον ρόλο του κάθε μέλους να είναι διακριτός: Ο ένας κατηγορούμενος εισερχόταν σε τραπεζικά καταστήματα σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, εντοπίζοντας πελάτες που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων ποσών. Στη συνέχεια, οι δράστες ακολουθούσαν τα θύματα με μισθωμένο όχημα και τα παρακολουθούσαν διακριτικά. Όταν τα θύματα στάθμευαν, έσπαγαν τα τζάμια των οχημάτων με ειδικό μπρελόκ θραύσης και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρήματα. Σε μία περίπτωση, τρύπησαν τα λάστιχα του θύματος με αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα, προκαλώντας αναγκαστική στάση, και εκμεταλλεύτηκαν τη στιγμή που το όχημα έμεινε αφύλακτο για να κλέψουν.

Κατά την επιχείρηση και τις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 12.250 ευρώ, μπρελόκ θραύσης υαλοπινάκων, πλαστά έγγραφα ταυτοπροσωπίας και οδήγησης, πτυσσόμενο μαχαίρι και αιχμηρά αντικείμενα, τρία διαβατήρια και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της συμμορίας έστελναν τακτικά εμβάσματα στο εξωτερικό, επιχειρώντας να καλύψουν τη διαδρομή του παράνομου χρήματος. Η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιστατικών κλοπών στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται.

#ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ #ΣΥΜΜΟΡΙΑ #ΤΡΑΠΕΖΕΣ #ΚΛΟΠΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασπρόπυργος, Αυτή, Χιλιανών,aspropyrgos, afti, chilianon