ΑΣΟΕΕ: Έρευνα της Αστυνομίας για τον ειδικό φρουρό που τράβηξε όπλο

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) διέταξε τη διερεύνηση του περιστατικού αναφορικά με τον αστυνομικό που προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε.

Η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρει τα εξής:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ

Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Το χρονικό της υπόθεσης

Επεισόδια μικρής έκτασης έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -πρώην ΑΣΟΕΕ- όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, επικράτησε ένταση, χωρίς να έχουν αναφερθεί προσαγωγές.

Μισή ώρα αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν και αυτή την ώρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επικρατεί ηρεμία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Αργά το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι ένας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και περνούσε με την μηχανή του έξω από την ΑΣΟΕΕ, τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε ξαφνικά από άγνωστα άτομα.

Οι δράστες αρχικά τον χτύπησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στη μηχανή του. Επίθεση με πέτρες και ξύλα δέχθηκαν αμέσως μετά και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εκτός υπηρεσίας ειδικός φρουρός, ο οποίος είναι από τους νεοπροσληφθέντες αστυνομικούς, στάθμευσε την ιδιωτική του μηχανή απέναντι από την ΑΣΟΕΕ και κατέβηκε για να πάει να πάρει την κοπέλα του.

Ο ειδικός φρουρός φορούσε άρβυλα, το παντελόνι που φοράνε οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. και κρατούσε το υπηρεσιακό κράνος της υπηρεσίας του στα χέρια, με τους νεαρούς να τον αναγνωρίζουν από το κράνος και τα άρβυλα. Στη συνέχεια, τον τράβηξαν μέσα στο προαύλιο του ιδρύματος και τότε ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση.

Τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν εάν είναι αστυνομικός και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τράβηξε όπλο, χωρίς να το χρησιμοποιήσει. Οι νεαροί τον χτυπούσαν για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει.

Όταν αυτό έγινε οι νεαροί αρχικά αντιστάθηκαν, έγινε χρήση χημικών και τότε διαλύθηκαν και απεγκλωβίστηκε ο ειδικός φρουρός.

Η καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η αστυνομία "παλεύει το οργανωμένο έγκλημα" βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας.

Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης "παλεύει το οργανωμένο έγκλημα" βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Η πραγματική απειλή για την Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα