Ασφαλή οδήγηση στη βροχή: Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Κατά τη διάρκεια δυνατής βροχή και με πολύ μικρή ορατότητα, ο οδηγός μπορεί να σταματήσει εκτός δρόμου σε ασφαλές σημείο μέχρι να τελειώσουν τα ακραία φαινόμενα.

Προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τα προβλήματα που θα προκαλέσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο απόλυτη ασφάλεια πρέπει να έχουν οι οδηγοί στις έντονες βροχοπτώσεις καθώς δημιουργούνται πολλές παγίδες στο οδόστρωμα.

Το βασικό στοιχείο επίτευξης της απόλυτης ασφάλειας λοιπόν αποτελούν τα ελαστικά, τα οποία

πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, να έχουν βαθύ πέλμα και μαλακή γόμα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες. Παλιά ελαστικά με μικρό πέλμα και μικρή ελαστικότητα, θεωρούνται μη ασφαλή.

Προσοχή στην ταχύτητα και στα φώτα του αυτοκινήτου

Κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης, ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει ένας οδηγός την ολίσθηση του αυτοκινήτου του είναι να μειώσει ταχύτητα. Μικρότερη ταχύτητα, σημαίνει καλύτερη πρόσφυση, μεγαλύτερος όγκος απώθησης νερού από το ελαστικό και μεγαλύτερος χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση κινδύνου.

Τέλος καθ’ όλη τη διάρκεια της οδήγησης τα φώτα του αυτοκινήτου πρέπει να είναι αναμμένα, ώστε να εντοπίζεται η θέση του από μακριά. Επίσης, σε πολύ καλή κατάσταση θα πρέπει να είναι και οι υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη φθορά από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

#ΟΔΗΓΗΣΗ #ΒΡΟΧΗ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασφαλή,asfali