ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 50 φάκελοι κλειδώνουν 2 θέσεις για τα οριστικά αποτελέσματα της 3Κ/2018

Για μετά το Πάσχα κάνει λόγο η τελευταία εκτίμηση από το ΑΣΕΠ ότι θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού της προκήρυξης 3Κ/2018 που αφορούν 8.166 θέσεις εργασίας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων της χώρας

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες το ΑΣΕΠ είναι πλέον στην τελική φάση επεξεργασίας των φακέλων των υποψηφίων και πλέον είναι ζήτημα εβδομάδων

για να ανακοινωθεί ο οριστικός πίνακας των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σήμερα μόνο, σε εξέταση 50 φακέλων βρέθηκαν μόνο δύο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεχρι να συμπληρωθεί η λίστα μένουν περίπου 450 άτομα άλλα ο ρυθμός εξέτασης δεν είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει εκτίμηση για ανάρτηση των οριστικών πινάκων πριν το Πάσχα, αν και κυκλοφόρησαν τέτοιες φήμες. Ανώτατα στελέχη του ΑΣΕΠ δεν μπορούν να διαβεβαιώσουν ακόμη και αν τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν και πριν τις εκλογές της 26ης Μαϊου, ενώ το ενδεχόμενο αυτό είναι και αρκετά πιθανό προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στην όλη διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων είναι τα πλαστά δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει χιλιάδες, όπως φαίνεται υποψήφιοι. Και αυτό γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το 30% των υποψηφίων θα «κοπούν» λόγω των πλαστών δικαιολογητικών και γενικά λόγω των εγγράφων που έχουν προσκομίσει προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Και εδώ πρέπει να τονιστεί ότι στη συγκεκριμένη προκήρυξη τα πλαστά δικαιολογητικά δεν θεωρούνται ποινικά κολάσιμα για όσους τα έχουν καταθέσεις στις αιτήσεις τους. Τα πλαστά δικαιολογητικά, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, στην συγκεκριμένη προκήρυξη χαρακτηρίζονται ως «λάθη» και άρα δεν υπάρχουν νομικές επιπτώσεις σε όσους τα έχουν προσκομίσει. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει το ΑΣΕΠ να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών πριν μερικούς μήνες είχε προσφερθεί προς το ΑΣΕΠ να του «δανείσει» επιστημονικό προσωπικό προκειμένου να βοηθήσει στους ελέγχους των φακέλων. Αυτή η βοήθεια όμως σε προσωπικό δεν την δέχτηκαν ούτε το ΑΣΕΠ αλλά ούτε και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΟΤΑ οι οποίοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί η λειτουργία του ΑΣΕΠ ούτε και να αμφισβητηθεί το κύρος του με την εμπλοκή οποιουδήποτε φορέα στις αρμοδιότητες του.

Οι προβληματικές ειδικότητες στην προκήρυξη

Σε ό,τι αφορά το έλεγχο που γίνεται από το ΑΣΕΠ υπάρχουν κάποιες ειδικότητες εργαζομένων στις οποίες υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα πλαστά έγγραφα πιστοποίησης των δεξιοτήτων τους. Οι ειδικότητες με τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι αυτές που συνδέονται με άδειες (οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων κλπ). Για αυτές τις ειδικότητες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο έλεγχος να πάει μέχρι τους Β΄ πίνακες επικουρίας. Προβλήματα, αν και σαφώς λιγότερα, καταγράφει και η κατηγορία ΥΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ έχει ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι αναφέρονται σε μικρότερο αριθμό θέσεων απ΄ ότι οι κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα