Άρση μέτρων: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι και λούνα πάρκ

Νέα άρση μέτρων εισηγείται η επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη (17/06), για καταστήματα, κλειστούς κινηματογράφους, παιδότοπους, θερμά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ, εν όψει των επίσημων ανακοινώσεων το απόγευμα της ίδιας μέρας.

H Επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη (17/06), εισηγείται νέα άρση μέτρων κατά του κορονοϊού για καταστήματα, κλειστούς κινηματογράφους, παιδότοπους, θερμά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ, εν όψει των επίσημων ανακοινώσεων, που

θα ακολουθήσουν το απόγευμα (18:00) της ίδιας μέρας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Σάββατο (19/06) στο λιανεμπόριο θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 16τ.μ, ενώ τώρα ισχύει ένα άτομο από 25τ.μ. Την ίδια ημέρα, με βάση την εισήγηση της Επιτροπής, θα υπάρξει άνοιγμα παιδότοπων σε υπαίθριους χώρους, λούνα πάρκ, θεραπευτήρια λουτρά και μασάζ.

Τέλος, η Επιτροπή εισηγείται να ανοίξουν και οι κλειστοί κινηματογράφοι από 1η Ιουλίου με 50% πληρότητα για τους εμβολιασμένους ή με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test.

Ανακοινώνονται εναλλακτικά σημεία διάθεσης των self test

Εκτός από την άρση μέτρων για περαιτέρω χαλάρωση, στη σημερινή ενημέρωση στην οποία θα βρίσκεται και ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ανακοινωθούν και εναλλακτικά σημεία διάθεσης των self test, όπως στα σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των self tests οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος, ζήτησαν χθες από τον ΠΦΣ , τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για Ιούλιο και Αύγουστο, που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών , εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Ωστόσο, ο κ. Λουράντος ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του σήμερα στο News4health ότι οι φαρμακοποιοί Αττικής δεν θα συνεχίσουν να δίνουν self test. Όπως εξήγησε η διάθεση των self test στους πολίτες δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και ο φόρτος εργασίας που έχουν φαρμακοποιοί είναι μεγάλος. «Δεν τα δίνουμε ένα - ένα στους πολίτες. Υπάρχει μια διαδικασία. Όταν τα δίνεις 3 - 3 πρέπει να γίνουν αντίστοιχα και τρεις εγγραφές στο σύστημα» είπε.

Πως θα έρχονται οι ταξιδιώτες

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εισηγήθηκε να δέχεται η Ελλάδα ταξιδιώτες:

Από τις πράσινες περιοχές είτε με rapid test 48 ωρών είτε με PCR 72 ωρών.

Από τις πορτοκαλί περιοχές εμβολιασμένους και με PCR 72 ωρών.

Από τις κόκκινες περιοχές εμβολιασμένους και με PCR 72 ωρών και καραντίνα 7 ημερών και στο τέλος της καραντίνας ξανά τεστ πριν κυκλοφορήσουν στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρση, Ανοίγουν,arsi, anoigoun