Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0: MVP ο… Πασαλίδης

Το τρίποντο της νίκης πανηγύρισε ο Άρης καθώς επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Άρης παρατάχθηκε με 5 αλλαγές συγκριτικά με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα, αφού ο κορωνοϊός έχει ταράξει την ομάδα, με σημαντικότερη να είναι εκείνη του τερματοφύλακα.

Ο νεαρός Σιαμπάνης έκανε

ντεμπούτο με τους «κίτρινους» στη θέση το Κουέστα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο για τις δύο ομάδες. Αμφότερες προσπάθησαν να βρουν χώρους και να πατήσουν στην περιοχή του αντιπάλου.

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Αστέρα και κατάφερε να γίνει πιο απειλητικός από τον αντίπαλό του τόσο με διπλή ευκαιρία στο 14ο λεπτό, απ’ τους Μάνο και Μνατσίνι, όσο και με σουτ πάλι από τον Μάνο στο 35’.

Οι προσπάθειες αυτές όμως δεν ήταν αρκετές για να ανοίξουν το σκορ καθώς ο Παπαδόπουλος βρισκόταν σταθερά στη θέση του. Για τον Αστέρα, αξιοσημείωτη ήταν η κεφαλιά του Πασαλίδη έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Μουνάφο, αλλά ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά. 

Στο 27ο λεπτό οι Αρκάδες παραπονέθηκαν για πιθανό πέναλτι όμως έπειτα από την εξέταση της φάσης στο VAR, αποδείχθηκε πως δεν υπήρξε κάποια παράβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν εμφανώς πιο δυναμικά. Από το πρώτο μόλις δεκάλεπτο προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Παπαδόπουλου, αλλά ο γκολκίπερ είπε «όχι» και κράτησε το 0 για την ομάδα του.

Στο 55ο λεπτό ο Γκάμα έγινε απειλητικός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κατέληξε άουτ.

Όμως στην επόμενη ακριβώς φάση και την προσπάθειά του να βγάλει σέντρα στον Μάνο, ο Πασαλίδης ήρθε και του έλυσε τα χέρια καθώς με λάθος απομάκρυνσή του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους αντιπάλους!

Από τη στιγμή του αυτογκόλ και μετά, ο Άρης παρουσιάστηκε με ανεβασμένη την ψυχολογία και έγινε περισσότερο κινητικός, βάζοντας φωτιά στο ματς. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να βρουν κι άλλο τέρμα και το σκορ έμεινε στο 1-0. Καλή στιγμή για να ισοφαρίσει ο Αστέρας ήταν στο 90’+4 και με κεφαλιά του Μπαράλες, όμως ο Σιαμπάνης δεν του έκανε το χατήρι.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σούτγκρεν, Ματίγια, Τζέγκο, Ματέο Γκαρσία (85’ Λόπεθ), Γκάμα (77′ Κάτσε), Μαντσίνι (60’ Σίλβα), Μάνος

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (90′ Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Τασουλής, Βαλιέντε (72′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Ριέρα (60’ Γκόμεζ), Τίλικα (72′ Σίτο) , Κρέσπι (60’ Ορόσκο), Μπαράλες

Διαιτητές: Φωτιάς,(Σινιοράκης, Χριστάκογλου, 4ος: Βρέσκας, VAR: Κοτσάνης, Μπαλτάς)

Κίτρινες κάρτες: 12’ Ματέο Γκαρσία, 36’ Τίλικα, 43’ Τασουλής 53’ Μουνάφο, 66’ Μάνος, 90’+2’ Σιαμπάνης

Πηγή: overfm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα