Αρχίζει αύριο η κατεδάφιση αυθαιρέτου από μια... μάντρα στην Χαλκιδική

Δικαιώνεται ο πολυετής αγώνας κατοίκων για να ανοίξει δίοδος προς τη θάλασσα σε μία περιοχή περίπου 1.000 μέτρων μεταξύ του Πολύχρονο και της Χανιώτης στη Χαλκιδική, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και ο Δήμος Κασσάνδρας θα προχωρήσουν σε κατεδάφιση περιφράξεων που κλείνουν την πρόσβαση προς τη θάλασσα.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για μάντρα που κλείνει την πρόσβαση προς τη θάλασσα. Είναι στην περιοχή “Γκατζουρέικα”, μεταξύ του Πολύχρονου και της Χανιώτης, στο πρώτο πόδι, στην Κασσάνδρα.

Σε απόσταση 1.000 μέτρων δεν υπάρχει έστω μια πρόσβαση προς

τη θάλασσα, καθώς οι ιδιοκτήτες της πρώτης σειράς κατοικιών που έχουν οικοδομηθεί στο σημείο, έχουν κλείσει τα πάντα, με μαντρότοιχους. Αυτοί υπήρχαν από το 2006, όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα. Τότε, το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή είχε ανοιχτές τις πόρτες από τις οποίες διέφυγαν δεκάδες άνθρωποι, προς τη θάλασσα για να σωθούν. Τώρα το ξενοδοχείο αυτό είναι κλειστό για ανακαίνιση και πρόσβαση δεν υπάρχει από πουθενά.

Κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα από το 2014, όταν αποτάθηκαν και στην κ. Ιγγλέζη και μέσω της αποκεντρωμένης κινήθηκαν οι διαδικασίες που κατέληξαν σε τελεσίδικες αποφάσεις, για κατεδάφιση. Αυτή θα γίνει σε δυο σημεία, ανά 300 μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα